Uw loungeset winterklaar maken

Wanneer u een loungeset heeft gekocht, bijvoorbeeld uit onze loungeset outlet ,is het belangrijk om hier zuinig mee om te gaan. Zo kunt u zo lang mogelijk met uw loungeset doen. Omdat het weer in de winter verandert, is het op dat moment extra belangrijk om daar rekening mee te houden. Hier bespreken we op welke manier u uw loungeset winterklaar kunt maken.

Zomer voorbij en voorbereiden op de winter

Als het afgelopen is met de zomer is het tijd om uw loungeset klaar te maken. Omstreeks oktober wordt dit belangrijk en gaat u uw loungeset winterklaar maken. Hier geven we een aantal tips waarmee u direct aan de slag kunt, ook houden we rekening met de verschillende materialen waar tegenwoordig gebruik van gemaakt wordt.

Loungeset reinigen voor u het winterklaar maakt

Beginnen de temperaturen te dalen? Dan zal materiaal onder een extra spanning komen te staan. Dit gebeurt bij tuinmeubelen van kunststof en ook natuurlijk materiaal zal extra kwetsbaar zijn. Omdat u in de winter waarschijnlijk niet buiten bent kunt u uw loungeset daarom het best opbergen of afdekken. Zo krijgt uw tuinmeubilair bescherming tegen winterse invloeden als sneeuw, hagel en vorst. Ook is de kans op algvorming en groene aanslag op dit moment een stuk kleiner.

Loungeset reinigen

Bij het reinigen van uw loungeset is het belangrijk om dit niet met agressieve schoonmaakmiddelen te doen. U kunt het best lauw water gebruiken en uw loungeset vervolgens schoonschrobben. Zo zal vuiligheid vanzelf weer verdwijnen, ook wanneer het om algen of schimmels gaat. Dit geldt zowel voor hout, RVS, aluminium als synthetische materialen. Gebruikt u schoonmaakmiddelen? Dan is de kans groot dat er daardoor verkleuring zal ontstaan. Dit heeft te maken met de middelen waarmee deze middelen worden gemaakt. Gebruikt u zeer agressieve schoonmaakmiddelen? Dan kan het materiaal zelfs afbrokkelen. Zoals u begrijpt is dat uiteraard niet de bedoeling en kunt u het daarom het best bij lauw water houden.

Onderhoud plegen aan uw loungeset

Het plegen van onderhoud is belangrijk wanneer u de levensduur van uw tuinmeubels wilt verlengen. Met name wanneer u een loungeset van hout heeft is het belangrijk om hier aandacht aan te besteden. In dat geval dient er zo nu en dan onderhoudsolie te worden aangebracht, belangrijk om de vuilafstotende werking te waarborgen en de kleur van het hout te behouden. Laat u het hardhout liever vergrijzen? Dan hoeven er uitsluitend onderhoudsmiddelen te worden aangebracht die het hout beschermen. Bij het vergrijzen van hout worden er vaak geen onderhoudsmiddelen meer aangebracht, kijk daar echter mee uit, zo kan de kwaliteit van het materiaal enorm verslechteren. Merken als 4 Seasons Outdoor geven hier gelukkig uitgebreid informatie over en bieden onderhoudsmiddelen aan. Zo weet u zeker dat onderhoud gewaarborgd is, ook als uw materiaal laat vergrijzen.

Loungesethoes kiezen

Door middel van een loungesethoes is het mogelijk om uw loungeset te beschermen tegen het winterweer. Zo kunt u langer van uw loungeset genieten en blijft het mooi. Ook kunt u een loungesethoes gebruiken om tuinmeubels in de zomer te beschermen. U kunt een loungeset het gehele jaar door gebruiken, steeds wanneer u uw loungeset niet gebruikt kunt u uw loungesethoes aanbrengen.

Loungesethoes in combinatie met weerbestendige kussens

Ook wanneer u weerbestendige kussens heeft kunt u het best een loungesethoes gebruiken. Vooral voor veiligheid, algen en schimmel is dit handig. Zelfs wanneer de kwaliteit van uw tuinkussens zeer hoog is kan de natuur vat op het materiaal krijgen. Vuiligheid kan zich aan het materiaal gaan hechten en na verloop van tijd ondervindt u dat de kwaliteit van de kussens afneemt. Bekende merken als Exotan en 4 Seasons Outdoor staan bekend om de kwaliteit van weerbestendige kussens zoals zij deze gebruiken. Als er onverwacht een regenbuitje doorbreekt zullen de kussens snel weer opdrogen en kan het materiaal niet beschadigen. Dit wil echter niet zeggen dat het goed is als uw loungeset continu wordt blootgesteld aan de invloeden van het weer.

Loungesethoes in de juiste maat kiezen

Heeft u een aantal hoezen bekeken? Dan valt het waarschijnlijk direct al op dat er verschillende maten verkrijgbaar zijn. Bij het kiezen van de juiste maat is het belangrijk dat dit direct goed gaat. Zo zal een loungesethoes niet te klein of te groot zijn en kunt u uw loungeset optimaal beschermen. Als uw hoes te groot is zal deze gemakkelijk van uw meubels waaien en als een loungesethoes te klein is zal het gewoonweg niet passen, uw hoes wordt daardoor onbruikbaar.

Loungesethoes gebruiken

Om te voorkomen dat een loungesethoes wegwaait is het raadzaam om uw hoes goed vast te zetten. De meeste hoezen zijn op een eenvoudige manier aan de onderkant vast te zetten, waardoor ze niet wegwaaien. Daarnaast worden er vaak speciale gespen meegeleverd, u kunt deze vastzetten aan het materiaal en daardoor krijgt de wind geen vat op uw hoes. Zeker als het gaat stormen of wanneer u een aantal weken op vakantie bent is dit prettig, anders kan uw loungeset langdurig worden blootgesteld aan slechte weersomstandigheden.

Loungesethoes van AeroCover gebruiken

Bij het vinden van een loungesethoes is het belangrijk dat u voor kwaliteit kiest. AeroCover is een merk dat zich gespecialiseerd heeft in tuinmeubels. Zij hebben speciale hoezen ontwikkeld waarmee uw loungeset optimaal beschermd is. Dit heeft te maken met het waterdichte en ademende materiaal dat gebruikt wordt. Zo kan water uit de hoezen lopen en condens verdwijnen. Tegelijk kan er geen vuil in uw hoes komen en blijft uw loungeset perfect beschermd. De ademende werking van het materiaal is belangrijk, zo wordt voorkomen dat het warm en vochtig wordt en zal uw loungeset niet beschimmelen of gaan stinken als er water is achtergebleven. De hoezen van AeroCover worden vaak landurig gebruikt en lijken niet kapot te krijgen, zo kunt u langdurig op uw loungesethoes vertrouwen en blijft uw loungeset er mooi uitzien. Ook zal het materiaal van de hoes niet verkleuren, er is gekozen voor het beste van het beste.