Platform loungeset

Wilt u een nieuwe trend leren kennen voor buiten? Kijk dan eens naar platform loungesets. Door middel van een platform loungeset kunt u heerlijk van het warme weer genieten.

Met een platform loungeset is het mogelijk om in de tuin te zetten alsof u in uw woonkamer zit. Dit heeft te maken met het enorme comfort van deze loungesets. Meestal worden er dikke kussens gebruikt en kunt u daardoor heerlijk onderuitgezakt zitten. Omdat er ruimte overblijft naast de tuinkussens, ontstaan er een soort zijtafeltjes waar u iets op kunt plaatsen. Handig wanneer u een glaasje wijn, snacks en uw iPad, magazines of andere toebehoren wilt wegleggen. Zo heeft u geen salontafel meer nodig en is alles binnen handbereik.

Platform loungeset voor buiten in de tuin

Platform loungesets voor in de tuin, vallen op door de uitnodigende uitstraling van de loungesets. Het voelt uitnodigend om plaats te nemen en het karakter van de loungesets doet comfortabel aan.

Er zijn een aantal merken die actief bezig zijn met het ontwerpen en produceren van platform loungesets. Een belangrijk merk daarvan is 4 Seasons Outdoor. Zij hebben in 2018 platforms loungesets geïntroduceerd. Mogelijk heeft u deze zelf al in iemands tuin zien staan en sprak het prachtige ontwerp u direct aan.

Platform loungesets in verschillende materialen

Wanneer u een aantal platform loungesets heeft bekijken, valt het waarschijnlijk direct op dat dit meubilair in allerlei verschillende varianten verkrijgbaar is. Bij de eerste series valt het op dat er vooral hardhout wordt gebruikt. Denk aan teakhout, eucalyptushout en andere vormen van hardhout. Echter kunt u ook kiezen voor platform loungesets met vlechtwerk of lichte houtsoorten. Gaat u voor een platform loungeset van gerecycled materiaal? Dan zou u voor een platform loungeset van steigerhout of pallethout kunnen kiezen. Bij luxere merken als 4 Seasons Outdoor zal u dit echter niet zo snel tegenkomen. De reden dat er vaak voor hardhout gekozen wordt, heeft te maken met de luxe uitstraling die bij een platform loungeset past. De donkere kleur van hardhout, vormt met name wanneer het goed in de olie staat, een uitstekend contrast met grijze of zwarte kussens. Kies voor een combinatie die bij u past en geniet in de zomer en lente van uw platform loungeset. Wilt u ook in de herfst en winter genieten van uw platform loungeset? Plaats dan eventueel een terrasverwarmer of houtkachel op uw terras. Op deze manier blijft het heerlijk warm en kunt u ook op de momenten dat het afkoelt van de buitenlucht genieten.

Platform loungesets beschermen en onderhoud

Wilt u uw platform loungeset onderhouden op de juiste manier? Dan is het belangrijk om na te gaan welke materiaalsoorten er gebruikt worden. Op basis daarvan kan het juiste onderhoud worden toegepast. Bij bijvoorbeeld teakhout en andere hardhoutsoorten is het belangrijk om regelmatig onderhoudsolie te gebruiken. Wilt u uw platform loungeset liever laten vergrijzen? Ook dan kan het noodzakelijk zijn om onderhoudsmiddelen te gebruiken. Zo blijft de kwaliteit van uw platform loungeset beter behouden en kan een platform lounge set niet op een rare manier verkleuren of verrotten. Hecht er vuil aan uw loungeset? Dan is het belangrijk om uw lounge set op de juiste manier schoon te maken. Doe dit bij voorkeur met lauw water en een borstel, zo kan het materiaal niet beschadigen.

Naast het beschermen van uw platform loungeset, is het belangrijk om voldoende bescherming te bieden op de momenten waarop uw platform loungeset het zwaar heeft. Zo kan uw loungeset beschermd worden tegen weersinvloeden en zal uw loungeset minder snel slijten. Als er gekozen wordt voor een beschermhoes voor loungesets, kan vochtige lucht gemakkelijk verdwijnen en drogen uw kussens ook op als deze afgesloten zijn. Zo voorkomt u schimmel op uw tuinkussens en vervelende geuren.