Navigatie
Wis alles
Filteren

Loungeset hoes

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Loungesethoes

Een loungesethoes maakt het mogelijk om uw loungeset te beschermen tegen invloeden van het weer. Zo blijft uw loungeset in optimale staat en is het mogelijk om er langdurig van te genieten. Door middel van een loungesethoes kunt u uw tuinmeubilair tegen zonlicht en regen beschermen. Op deze pagina hebben we het over verschillende soorten loungesethoezen. Op basis daarvan kunt u uw loungeset optimaal beschermen.

 

Beschermhoes voor loungeset gebruiken

Wanneer u een loungeset koopt is dit een investering om de komende jaren van te genieten. Uiteraard wilt u daarom op een verstandige manier met het materiaal omgaan. De beste manier om dit te doen, is door het gebruik van een hoes. Zo zal uw loungeset zo min mogelijk worden blootgesteld aan weersinvloeden. U kunt een loungesethoes gebruiken wanneer u uw loungeset niet gebruikt, meestal zal een hoes echter alleen worden aangebracht als het seizoen verandert. Als het koud en nat wordt weet u namelijk zeker dat uw loungeset de komende tijd niet gebruikt gaat worden.

Loungeset met weerbestendige kussens

Kiest u voor een loungeset met weerbestendige kussens? Dan heeft u in principe geen loungesethoes nodig. Door middel van een weerbestendig loungeset kunt u de invloeden van het weer immers elimineren. Merken als 4 Seasons Outdoor en Exotan geven aan dat een loungeset niet binnen hoeft te staan en het door weer en wind zal redden. Uiteraard zit hier een keerzijde aan, zo kan er vuil aan uw loungeset hechten en zal de weerbestendigheid niet oneindig zijn. Na verloop van tijd krijgt het weer vat op uw tuinmeubilair, al zal dit bij weerbestendig materiaal uiteraard een stuk langer duren dan wanneer het om onbewerkt materiaal gaat of materiaal dat slecht onderhouden wordt.

Juiste maat kiezen voor loungesethoes

Bij het kiezen van een loungesethoes is het belangrijk om goed over het formaat na te denken, zeker wanneer u een hoes via het internet bestelt. Zowel een te grote als te kleine hoes is onpraktisch, denk daarom na over een formaat dat goed op uw loungeset aansluit. Zo zal uw hoes niet te hard klapperen wanneer het waait en is er voldoende ruimte om uw loungeset te beschermen.

 

Ademende beschermhoes gebruiken voor uw loungeset

Wanneer u een beschermhoes gebruikt is het belangrijk dat de ademende werking  gewaarborgd is. Zo komt er voldoende lucht bij uw loungeset en kan het vocht verdwijnen. Dit is een belangrijke eigenschap voor een loungesethoes, anders zal er condens en vervolgens schimmel kunnen ontstaan. Als het geregend heeft is het dan ook geen probleem om uw beschermhoes te plaatsen en hoeft u er niet op te wachten tot uw loungeset gedroogd heeft.

Loungesethoes op de juiste manier vastzetten

Bij de meeste beschermhoezen is er aan de onderkant van de beschermhoes een speciale lus aangebracht, op deze manier is gewaarborgd dat uw hoes niet zomaar zal wegwaaien. Daarnaast worden er vaak nog extra gespen meegeleverd, dit maakt het mogelijk om een beschermhoes nog beter vast te zetten, bijvoorbeeld als het gaat stormen is dit prettig. Met de lussen en meegeleverde gespen dient u uw beschermhoes zo strak mogelijk vast te zetten, zo krijgt de wind geen enkele kans en kan uw beschermhoes niet wegwaaien.

Loungesets en onderhoud

Loungesets zijn tegenwoordig een stuk beter gemaakt dan vroeger. De kwaliteit van de materialen is hoogwaardig en loungesets worden over het algemeen ook beter afgewerkt. Op deze manier kan u langer doen met uw loungeset en is er minder onderhoud benodigd. Toch wilt u zo lang mogelijk genieten van uw loungeset en besteedt u daardoor graag aandacht aan het onderhoud. Dit begint met het schoonhouden van uw loungeset. Wanneer u uw loungeset zo nu en dan schoonmaakt, zal de kans op het aanhechten van vuil verkleinen en breekt materiaal minder snel af door vuiligheid die aangekoekt is. Afhankelijk van het materiaal is het tevens noodzakelijk om beschermende middelen te gebruiken. Denk aan onderhoudsolie om op tuinmeubilair van hardhout aan te brengen, dit verlengt de levensduur enorm en dient u regelmatig te doen. Laat u uw hardhout liever vergrijzen? Ook daar zijn speciale onderhoudsmiddelen voor beschikbaar. De meeste merken informeren hier uitgebreid over, zo weet u zeker dat het juiste onderhoud wordt uitgevoerd en dat dit regelmatig gebeurt.

AeroCover loungesethoezen

AeroCover is een merk dat zich gespecialiseerd heeft in het opbergen van tuinmeubilair en parasols. Door middel van de loungesethoezen van AeroCover weet u zeker dat uw tuinmeubilair voldoende beschermd wordt. Deze hoezen beschermen uw loungeset tegen de zon en kunnen bescherming bieden tegen een regenbui. Dit wil echter niet zeggen dat uw loungeset volledig luchtdicht wordt afgesloten. AeroCover heeft immers speciaal materiaal ontwikkeld voor de hoezen, materiaal dat nog steeds voldoende kan ademenen. Zo krijgen vocht en schimmel geen vat op het materiaal en kunt u langer van uw loungeset genieten dan wanneer u uw loungeset onbeschermd laat staan.

 

Beschermhoes voor parasol gebruiken van AeroCover

Gebruikt u al een beschermhoes voor uw loungeset? Overweeg dan om ook een beschermhoes voor uw parasol te gebruiken. Ook voor parasols heeft AeroCover namelijk ademende hoezen gecreëerd, waardoor condens en schimmel geen kans krijgen. Zeker wanneer er een regenbui doorbreekt en u uw parasol opbergt is het belangrijk dat het vocht weer kan verdwijnen. Als u de verkeerde hoes gebruikt is dit namelijk het moment waarop schimmel een gevaar vormt. Dit zou betekenen dat u uw parasol grondig dient te reinigen en uw parasol eventueel schade oploopt, iets dat u uiteraard wilt voorkomen.

Ervaringen met AeroCover beschermhoezen

Wanneer u voor een loungesethoes van AeroCover kiest, is het prettig als u een aantal ervaringen kunt lezen.

Wij vinden het belangrijk om onze producten uitvoerig te testen voor we ze verkopen. U kunt via deze pagina dan ook precies zien wat onze ervaring met specifieke producten als de AeroCover is. Omdat wij een hoekbank hebben, is er gekozen voor een l-vormige loungesethoes. Deze hoes is 255 x 255 cm en sluit strak op onze loungeset aan. Zo krijgt vocht geen enkele kans en verkleinen wij de kans op schimmel.

Na deze hoes inmiddels al enkele jaren gebruikt te hebben, kunnen wij mededelen uiterst positief te zijn. In de zomer gebruikten wij onze beschermhoes om ons loungeset inclusief de kussens op te bergen. In de winter worden de kussens opgeruimd en laten wij ons tuinset buiten staan, deze wordt met onze AeroCover loungesethoes afgedekt. Prettig aan de hoes is dat deze niet verkleurt en nog steeds voldoende stevig is. Zo verwachten wij deze hoes nog minimaal de komende jaren te gebruiken en is vervanging niet in zicht.

Uiteraard is ook het gebruiksgemak van een AeroCover beschermhoes van belang. Wij zijn hier enorm over te spreken, de hoes is gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen wanneer het tijd is om op het loungeset te gaan zetten. Door de lusjes die zijn aangebracht is de loungesethoes gemakkelijk strak te trekken. Vergeet dit niet te doen, als het hard gaat waaien kan uw beschermhoes gemakkelijk wegwaaien en worden de kussens nat. Uiteraard is dit geen probleem als dit een keer gebeurt, de meeste loungesets beschikken namelijk over weerbestendige hoezen en zullen daardoor vanzelf weer drogen als het opklaart.

 

AeroCover loungesethoes in vergelijking met PVC of PU

Loungesethoezen van AeroCover, zijn prettiger in het gebruik wanneer u de eigenschappen van PVC of PU bijvoorbeeld bekijkt. Het grote verschil tussen PVC, PU en een hoes van AeroCover zit hem in de mate waarop deze hoes ademt. Bij PVC of PU kan het vocht niet verdwijnen en zal er daardoor condens ontstaan dat niet uit uw loungesethoes kan. Als er langdurig condens blijft zal er schimmel vormen en wordt het materiaal vuil. Heeft u een tuinset van hout? Dan kan er zelfs verrotting ontstaan, zeker wanneer u een loungesethoes de gehele winter laat zitten.

Houd daarnaast ook rekening met de stevigheid van het materiaal dat voor een loungesethoes gebruikt wordt. Bij AeroCover is er voor materiaal gekozen dat niet gemakkelijk zal scheuren. Zeker bij het aanbrengen en verwijderen van een beschermhoes kan een namelijk een behoorlijke spanning op het materiaal komen te staan. Zit er een klein scheurtje in het materiaal of is er een kleine beschadiging, dan kan er nog meer schade ontstaan.

AeroCover loungesethoes bestellen

Wilt u een AeroCover loungesethoes bestellen? Dan kunt u dat in combinatie met een loungeset doen of kunt u deze voor uw bestaande loungeset bestellen. Wanneer u een nieuw loungeset en een bijbehorende hoes bestelt, kunt u vragen welke maat er precies bij uw loungeset past. Wij weten namelijk precies welke maat u nodig heeft en kunnen op basis daarvan een advies uitbrengen. Bestelt u een loungesethoes en blijkt deze niet te passen? Dan kunt u deze uiteraard weer terugsturen en kan er een nieuwe maat worden opgestuurd.

Heeft u een parasol? Dan kunt u hier een aparte hoes voor bestellen. Houd rekening met het type parasol, afhankelijk van uw parasol past daar namelijk een specifieke maatvoering bij. Als u voor de verkeerde maat kiest kan uw beschermhoes scheuren of zal deze bekneld raken. Per beschermhoes staat dit duidelijk vermeld en kan dit in principe niet verkeerd.

4 Seasons Outdoor Cosmo loungeset

Loungeset.com

 • Mgr. Bekkersstraat 7
 • 5397 EJ Lith

Openingstijden

 • Maandag:
 • Dinsdag:
 • Woensdag:
 • Donderdag:
 • Vrijdag:
 • Zaterdag:
 • 08.30 - 17.00
 • 08.30 - 17.00
 • 08.30 - 17.00
 • 08.30 - 17.00
 • 08.30 - 17.00
 • 08.30 - 17.00
 • loungeset kopen met ideal