De aankoop van een loungeset: tips en tricks

Wanneer u naar een loungeset zoekt is het soms niet duidelijk waar u op moet letten. Hier vindt u verschillende tips en tricks die helpen bij het aanschaffen van een loungeset. Zo wordt het kopen van een loungeset een stuk eenvoudiger. Ideaal wanneer u voorbereid wilt zijn op warme zomeravonden.

Loungeset, lounge dining set of eettafel met stoelen?

Wanneer u tuinmeubilair bekijkt ziet u dat er verschillende mogelijkheden zijn. Tegenwoordig ziet u loungesets, lounge dining sets en ook traditionele tuinsets: een eettafel met stoelen. Om te achterhalen welke variant het best bij u past, is het verstandig om na te denken op welke manier u uw tuinmeubilair precies gaat gebruiken. Denk aan de volgende toepassingen:

● Loungeset

Een loungeset is uitermate geschikt voor lange zomeravonden. U kunt lekker onderuitgezakt gaan zitten en genieten van een hapje en drankje. Doordat er bij loungesets dikke kussens worden gebruikt, kunt u heerlijk wegzakken in een loungestoel of loungebank. In de meeste gevallen is een loungeset opgebouwd uit verschillenden onderdelen, denk minimaal aan een loungebank en meestal komen daar nog een aantal loungestoelen bij. Wilt u uw benen volledig strekken? Dan kunt u er een voetenbankje bij zetten.

● Lounge dining set

Vindt u het prettig om in de tuin te eten en schaft u hier liever geen apart tuinset voor aan? Dan kunt u kiezen voor een lounge dining set. Prettig aan een lounge dining set is de manier waarop loungen en dineren gecombineerd kan worden. Dit heeft te maken met de ruime stoelen die voor een lounge dining set gebruikt worden en de grote tafel die bij de stoelen worden gezet. Doordat deze loungestoelen iets hoger zijn, kunt u gemakkelijk eten en aan een tafel zitten. Tegelijk zijn de stoelen of bank ruim genoeg om lekker in te luieren.

● Eettafel met stoelen

Gebruikt u uw tuinset voornamelijk om aan te eten? Dan is een eettafel met stoelen geschikt. Dit maakt het mogelijk om goed rechtop te zitten. Kiest u voor een combinatie? Dan kunt u zowel voor een tuinset met eettafel en stoelen als een loungeset gaan. Zo houdt u loungen en een diner volledig gescheiden.

Loungeset vinden dat bij de stijl van uw tuin past

Bij het vinden van een loungeset is het belangrijk om over de stijl van uw tuin na te denken. Heeft u een moderne tuin? Dan past een loungeset met strakke vormen het best, meestal in het wit of zwart uitgevoerd. Gaat u liever voor een traditionele stijl? Dan kunt u voor een loungeset met vlechtwerk kiezen. Dit ziet er klassieker uit dan de strakke vormen van veel moderne loungesets en past bijvoorbeeld goed bij een boerderijwoning of oudere woning thuis. Naast de materiaalsoort heeft uiteraard ook de kleur van tuinmeubilair een grote invloed. Kijk naar uw bestrating en beplanting om te kiezen voor iets dat past.

Kussens van loungesets vergelijken

Naast het materiaal dat voor het frame gebruikt wordt en de buitenkant van een loungeset, bieden ook de kussens van een loungeset een belangrijke onderscheidende waarde. Bij kussens is het belangrijk dat deze dik en tegelijk ook stevig zijn. Zo kunt u lekker in uw loungeset zitten en hoeft u er niet bang voor te zijn dat u de verkeerde houding aanneemt. Het beste kunt u een kussen even uittesten, zo voelt u direct of u lekker zit. Is dit niet het juiste gevoel? Dan kunt u een ander loungeset uitproberen. Wanneer u een fijn kussen heeft gevonden is het tijd om te kijken naar de uitstraling van het materiaal en de kleur. De meeste kussens zijn gemaakt van weerbestendig textiel en zijn vrij mat van kleur. In de meeste gevallen kiest men voor een zwart of grijs kussen, het grote voordeel daarvan is het neutrale karakter van dit soort kussens. Letterlijk in iedere tuin kunt u dit soort kussens kwijt.

Prijzen vergelijken of een offerte aanvragen

Wanneer u op het punt staat om een loungeset te kopen, is het belangrijk om prijzen te vergelijken en offertes aan te vragen. Als u dit een aantal keer gedaan heeft, kunt u beslissen welke aanbieding het best bij u past en met deze partij in zee. Ook via deze website is het mogelijk om prijzen te bekijken en offertes op te vragen. Wij vinden het belangrijk om dit zo transparant mogelijk te doen en hebben de meeste verkoopprijzen dan ook online gezet. Ook kunt u verschillende merken en types zien, u ziet dat de prijzen behoorlijk kunnen verschillen. Houd uiteraard ook rekening met de verschillen in kwaliteit, het materiaalgebruik, eventuele bezorgkosten of garanties die gegeven worden.

Onderhoud in gedachte houden bij aankoop

Met name bij bijvoorbeeld teakhout dient u rekening te houden met het onderhoud dat aan dit materiaal verbonden zit. Zeker wanneer u de houtkleur van het teakhout wilt behouden is het belangrijk om dit hout zo nu en dan te oliën. Als dit onvoldoende gebeurt, zal het materiaal vergrijzen of kan de kwaliteit van het materiaal verslechteren. Wilt u minder tijd aan het onderhoud van uw tuinmeubilair besteden? Dan kan er beter voor synthetisch vlechtwerk of bijvoorbeeld aluminium gekozen worden. Dit soort materialen zijn onderhoudsarm en dient u vooral goed schoon te houden. Wanneer u hier bij de aankoop al rekening mee houdt, kunt u later niet teleurgesteld in het materiaal raken en kunt u zonder zorgen ontspannen in uw nieuwe loungeset.

Beschermhoes kopen voor loungeset

Wilt u uw loungeset op een optimale manier beschermen? Dan kunt u er het best direct een beschermhoes bij kopen. Als u een beschermhoes bij uw loungeset koopt, is het mogelijk om langer met uw loungeset te doen. Het materiaal wordt namelijk beschermd tegen water, vuiligheid en de zon. Zo zal uw loungeset niet verkleuren en kunt er nog langer van genieten. Ondanks het feit dat loungesets tegenwoordig van een betere kwaliteit zijn, dient u voorzichtig met het materiaal om te springen. Zeker schimmels, algen en andere vuiligheid wilt u immers niet de kans geven om aan het materiaal te hechten. Kies voor een beschermhoes van bijvoorbeeld AeroCover, deze ventileert op de juiste manier, waardoor het vocht gemakkelijk kan verdwijnen.