Lounge dining setlounge dining set outlet

Een lounge dining set is in de meeste gevallen een hoekbank, een loungeset met een hogere zitting dan normaal en een bijbehorende tafel. Een lounge dining set kan echter ook een eettafel met loungestoelen zijn, dit kan verschillen. Zoals de naam al zegt, een lounge dining set is bedoeld om aan te loungen en dineren.

Een lounge dining set is ideaal voor in de tuin, zo heeft u slechts één set nodig en kan er veel ruimte bespaard worden. Lounge dining sets beschikken over dikke kussens die heerlijk zacht zijn. Deze kussens maken het mogelijk om lang in de tuin te blijven zitten en geven geen pijn aan het lichaam. Doordat deze zachte kussens ook stevig zijn, wordt er een gezonde lichaamshouding gewaarborgd.

Dining sets zijn nog vrij nieuw en werden pas in 2014 voor het eerst aangeboden. In het begin leek het ontwerp niet interessant, dat kwam door de manier waarop de sets waren ontworpen. Er waren nog een aantal kleine wijzigingen nodig om het ontwerp te laten slagen. De tafels zijn iets hoger gemaakt en het tafelblad heeft meer oppervlakte, waardoor het comfortabel is om aan een lounge dining set te eten. In het begin was dit niet het geval en waren de tafels eigenlijk te klein. Op dit moment zijn lounge diner sets echter niet meer weg te denken uit de Nederlandse tuinen, iedereen profiteert van het enorme gebruiksgemak van de sets.

Welk materiaal gebruikt men voor een dining loungeset?

Voor dining loungesets met een eettafel, worden verschillende verschillende soorten materialen gebruikt. Bij de meeste loungesets komt u een tafel tegen met een glasplaat, dit is eenvoudig schoon te houden en blijft daardoor het langst mooi. Omdat dit soort platen van kras- en breekbestendig glas zijn gemaakt, zal er niet zomaar iets mee gebeuren. Voor de onderstellen wordt meestal aluminium gebruikt, dit metaal is licht van gewicht en kan goed tegen het weer als er de juiste coating voor gebruikt wordt. Daarnaast wordt er ook vaak vlechtwerk gebruikt, wanneer het om synthetisch vlechtwerk gaat weet u zeker dat het goed zit. Dit vlechtwerk is namelijk ijzersterk en bestemd tegen verschillende weersinvloeden. Zo kunt u uw lounge diner set buiten laten staan en hoeft u zich geen zorgen te maken om schade die ontstaat. Omdat er veel verschillende merken zijn, is het belangrijk om op de kwaliteit van het vlechtwerk te controleren. Zo kan er bij sommige merken gemakkelijk verkleuring ontstaan of kan het vlechtwerk breken als het voor langere tijd gebruikt wordt.

Naast aluminium en vlechtwerk wordt er uiteraard ook hout in de sets verwerkt. Denk aan eucalyptushout, teakhout of andere soorten hout uit Tropische klimaten. Bij het hout is het belangrijk dat het op de juiste manier behandeld wordt, zo bent u er zeker van dat het de komende jaren mooi blijft en de houtkleur behouden blijft. Wilt u uw hout laten vergrijzen? Ook dan dient het hout zo nu en dan behandeld te worden, zo bent u er zeker van dat verrotting geen kans krijgt.

Lounge dining sets van verschillende merken

Er zijn verschillende merken die bezig zijn met het fabriceren van lounge dining sets. Hier kunt u een handig overzicht vinden van een aantal lounge dining sets van deze merken:

4 Seasons Outdoor Valentine Cosy lounge dining set (hoge tafel)

4 Seasons Outdoor heeft haar serie uitgebreid met een bijzonder dining set, dat tevens als loungebank te gebruiken is. De hoekbank wordt standaard in het grijs geleverd en beschikt over weerbestendige kussens. Deze kussens van 4 Season Outdoor zijn ideaal om buiten te gebruiken, het water zal er namelijk vanzelf afstromen en snel droog worden als het geregend heeft. Daarnaast kunnen deze kussens goed tegen temperatuurschommelingen en het zonlicht, zo zal de stof nauwelijks verkleuren en kunt u jaren van uw lounge dining set genieten. Een Valentine Cosy dining set bestaat uit verschillende delen en is modulair opgebouwd. Ook wordt er een bijbehorende eettafel meegeleverd, de hoogte van de eettafel is perfect en daardoor is het fijn om aan deze eettafel te dineren. De rugleuning van de loungebank reikt tot aan de schouderbladen, waardoor u voldoende ondersteuning krijgt. Zo is het geen probleem om langdurig na te tafelen en blijft deze lounge dining set ook na een aantal uur nog comfortabel om aan te zitten. Op het Hularo wicker dat in dit tuinmeubilair verwerkt zit, wordt standaard 10 jaar garantie geleverd, daarnaast wordt er een algemene garantie van 3 jaar op het tuinmeubilair gegeven.

Garden Delight Bahia (loungeset hoge tafel)

Deze lounge diner set is een hoekbank met een tafel. Op de eettafel bevindt zich een glasplaat. Prettig aan de glasplaat is dat u deze eettafel daardoor eenvoudig schoon kunt houden. Bij deze hoekbank worden comfortabele kussens aangeboden, zo kunt u heerlijk in de kussens wegzakken en heeft u tegelijk ook stevigheid. Het frame van dit lounge dining set is gemaakt van een aluminium frame dat over een speciale poedercoating beschikt. Zo wordt roest voorkomen en is het eenvoudig om uw lounge diner set schoon te houden. Voor dit tuinmeubilair is Hularo wicker gebruikt, dit stevige vlechtwerk is ideaal voor tuinmeubilair. Het materiaal is stevig en gemakkelijk schoon te houden. Daarnaast is de kans op verkleuring klein, er is namelijk gebruikgemaakt van een massieve draad van kunststof. Het pigment is daardoor zowel binnen als buiten aanwezig. Fijn aan deze lounge diner set is de zithoogte, in tegenstelling tot een normaal loungeset zit u net iets hoger en kunt u daardoor gemakkelijk bij de eettafel.

Taste by 4 Seasons Quinta lounge dining set (hoge tafel)

Als u voor een loungeset dining kiest is het prettig wanneer de zitting van de hoekbank vrij hoog is. Tegelijkertijd is het belangrijk dat u lekker kunt wegzakken in de bank en het mogelijk is om te loungen. Zo komt u tot rust wanneer dat nodig is en kunt u op een praktische manier zitten tijdens het eten. Om het u extra gemakkelijk te maken wordt er standaard een gratis voetenbank bij deze loungesets dining geleverd. Zo kunt u uw benen strekken en komt u volledig tot rust. De dikke kussens zitten heerlijk en zijn volledig weerbestendig. Als het gaat regenen hoeven deze kussens dan ook niet binnen gelegd te worden, het water zal van de kussens stromen.

Taste by 4 Seasons Rio (loungeset hoge tafels)

Deze lounge dining set van Taste by 4 Seasons is een voorbeeld wanneer het om de combinatie van loungen en dineren gaat. U kunt dit set namelijk gebruiken om een drankje aan te drinken en tegelijkertijd is deze combinatie uitermate geschikt om aan te dineren. Er is naar een balans gezocht tussen praktisch aan een tafel eten en onderuitzakken in de hoekbank. De weerbestendige tuinkussens van dit lounge dining set laten geen water door en kunnen buiten blijven als het regent. Daarnaast is er gekozen voor een comfortabele vulling, die tegelijk ook zacht is en als het ware naar uw lichaam vormt. Op deze manier is het geen probleem om langdurig aan tafel te zitten of kunt u heerlijk relaxen. Het vlechtwerk dat gebruikt is voor dit lounge dining set, is gemaakt van synthetisch materiaal. In tegenstelling tot natuurlijk materiaal is dit veel kwalitatiever en ziet het er aantrekkelijker uit. Daarnaast zal er geen viezigheid aan het materiaal hechten of kunt u dit gemakkelijk met water schoonmaken wanneer dit wel gebeurt. De zitting van de loungebank is relatief hoog, zo heeft uw rug voldoende ondersteuning en kunnen er geen klachten ontstaan.

Flow Cosy (loungesets hoge tafels)

Een lounge dining set van Flow is te herkennen aan de uitstekende kwaliteit van dit merk. Zo wordt er onder andere Sunbrella stof gebruikt, dit stoot vuiligheid en water af. Daarnaast is er een onderstel van aluminium gebruikt, een stevige constructie die tegelijk ook licht van gewicht is. Deze constructie is aangevuld met een comfortabele zitting die gemaakt is van quick dry foam, een stevige en comfortabele vulling. Bijzonder aan dit schuim is dat het vocht geen kans geeft, water loopt er vanzelf weer uit. Tuinmeubilair van Flow kan door dit soort materialen het gehele jaar buiten blijven staan. Kleuren zullen niet vervagen en het materiaal blijft in de beste conditie. Daarnaast drogen de lounge dining sets weer snel op als er een buitje is geweest, als de zon doorbreekt kunt u daardoor direct weer plaatsnemen.

Garden Impressions Genève (loungesets hoge tafel)

Wanneer u kiest voor het Garden Impressions Genève lounge dining set, gaat u voor een set dat gemaakt is van een sterk aluminium frame. Om dit frame is een prachtig vlechtwerk geweven en op de tafel komt u een strakke glasplaat tegen. Uw tafel is daardoor gemakkelijk schoon te houden en er zal lastig vuil aan hechten. Ideaal wanneer u op een comfortabele manier wilt loungen en als u af en toe van een uitgebreid diner wilt genieten. Wanneer u het lounge dining set wilt uitbreiden is het mogelijk om er voetenbankjes bij te bestellen. Zo kunt u uw benen strekken en heerlijk ontspannen.

Als het lekker weer is kunt u dankzij weerbestendig lounge dining sets volledig buiten leven, zonder stress. Zo kunt u de natuur volledig in u opnemen, is er geen gebrek aan comfort en hoeft u nooit meer met kussens of tuinmeubilair te slepen.