Wicker: wat is het? + de voor- en nadelen

Wicker is materiaal waar meestal het hularo wicker van 4 Seasons Outdoor mee bedoeld wordt. Naast wicker van 4 Seasons Outdoor zijn er echter ook tal van andere merken die zich met synthetisch vlechtwerk bezighouden. Dit heeft te maken met de prettige eigenschappen van synthetisch materiaal voor tuinmeubilair.

Verschil tussen wicker en traditioneel vlechtwerk

U bent vast wel bekend met het traditionele vlechtwerk zoals dat voor veel tuinmeubels gebruikt wordt. Steeds vaker zal u echter zien dat dit vervangen wordt door synthetisch vlechtwerk. Dat heeft te maken met de prettige eigenschappen van dit materiaal, synthetisch vlechtwerk is veel beter bestand tegen weersinvloeden en duurzamer dan het natuurlijke materiaal. Nu vraagt u zich mogelijk af of dit synthetische materiaal er net zo mooi uitziet als de natuurlijke variant. Het antwoord op deze vraag is verrassend: in veel gevallen zal synthetisch wicker veel mooier zijn dan de natuurlijke variant waar het origineel mee begonnen is. Een groot nadeel aan natuurlijk vlechtwerk is de mate waarin het weer invloed krijgt op dit materiaal. Zo zullen algen en schimmels zich gemakkelijker aan het materiaal hechten en zal traditioneel vlechtwerk gemakkelijker vuil worden. Bij hularo wicker heeft u hier geen last van, het materiaal stoot vuiligheid, algen en schimmels af.

Wat is wicker?

Wicker is vlechtwerk dat van een synthetische draad gemaakt wordt. De dikte en kwaliteit van deze kunststofdraad is uitermate belangrijk, bij 4 Seasons Outdoor is hularo wicker van een zeer hoogwaardige draad gevochten. Dit is terug te zien aan de kwaliteit van het uiteindelijke eindresultaat, het vlechtwerk. Vlechtwerk kan met dit draad namelijk zeer strak worden gespannen, waardoor de kwaliteit zeer hoogwaardig wordt en het materiaal niet zomaar uit elkaar zal vallen. Hularo wicker van 4 Seasons Outdoor wordt in Indonesië gevlochten. Er zijn hier duizenden vakmensen actief om het vlechtwerk in de hoogste kwaliteit te weven. Daarnaast zijn er controleurs werkzaam om te zien of de afgesproken processen volgens plan verlopen. Hier blijft het wat betreft 4 Seasons Outdoor niet bij. Wanneer het materiaal wordt ingevoerd, controleert men het nogmaals uitvoerig en weet u op deze manier zeker dat u langdurig van uw tuinmeubels kunt gaan genieten. Zo is de kwaliteit gegarandeerd. Om de kwaliteit van het materiaal te benadrukken is 4 Seasons Outdoor tot een garantie van 10 jaar gekomen op het hularo wicker. Wanneer er iets kapot is zal uw tuinmeubilair daardoor direct gerepareerd kunnen worden. Naast het vlechtwerk is ook de rest van het materiaal van een uitstekende kwaliteit, daar geldt een algemene garantie voor van 5 jaar.

Voorbeelden van tuinmeubels van wicker

In de loop der jaren heeft 4 Seasons Outdoor verschillende tuinmeubels uitgebracht. Al deze tuinmeubels zijn opgebouwd volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden en de laatste trends. Kiest u voor tuinmeubels van hularo wicker? Dan kunt u voor verschillende soorten tuinmeubels gaan. Denk aan de volgende soorten:

● 4 Seasons Outdoor Sussex loveseat

Wanneer u de 4 Seasons Outdoor Sussex loveseat ziet, valt de kwaliteit van het materiaal op en het enorme comfort van dit tuinmeubilair. Er is namelijk een loveseat gecreëerd waarmee er in principe twee stoelen verbonden zijn. U kunt daardoor op een comfortabele manier samen zitten, allebei met twee armleuningen aan de zijkant. Deze loungestoelen van 4 Seasons Outdoor zijn als het ware verbonden, in het midden is er een tafeltje toegevoegd. Dit tafeltje biedt voldoende plaats om hapjes en drankjes in het midden te plaatsen. Bijzonder aan deze loveseat is de manier waarop er met hularo wicker gewerkt is. Er is op een prachtige manier om het frame gevlochten, waardoor er een mooi geheel ontstaat. Het vlechtwerk verbindt alle losse elementen aan elkaar en is daardoor zeer geslaagd. Bij deze loveseat worden er crèmekleurige kussens geleverd, de kussens vormen een aantrekkelijk contrast met het vlechtwerk dat voor deze loveseat gebruikt is. De kussens zijn dik, u zakt er heerlijk in weg en tegelijk zijn ze ook stevig. Zo wordt er voldoende ondersteuning geboden en krijgt u geen last van uw lijf.

● 4 Seasons Outdoor Barbados

4 Seasons Outdoor Barbados is een loungeset dat aan al uw gedroomde verwachtingen voldoet. De hoekbank is uitermate geschikt voor traditionele tuinen en heeft een zeer degelijk aanzien. Dit heeft naast het gebruikte materiaal ook te maken met de kleuren die voor het wicker gebruikt zijn. Het gaat om natuurlijk tinten, iets dat uitstekend bij uw tuin past. Door de kleur van het wicker vormt zich een mooie balans tussen uw loungeset en de rest van uw tuin, het loopt mooi over. Voor het frame van dit loungeset is aluminium gebruikt, dit weerbestendige materiaal is uitstekend voor een loungeset en kan allerlei soorten weertypes aan. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over een buitje of de felle zon, het vlechtwerk kan het allemaal aan. Om deze loungebank extra comfortabel te maken, is het geheel afgewerkt met weerbestendige kussens. Deze kussens liggen los op uw loungebank en kunnen weer en wind doorstaan. De kussens beschikken over een laag aan de buitenkant die weerbestendig is, daarnaast is er gebruikgemaakt van speciaal schuim aan de binnenkant. Deze tuinkussens kunnen daardoor geen vocht opnemen en zullen snel opdrogen als het zonnetje doorbreekt. U hoeft deze kussens dan ook niet steeds te verslepen, ze kunnen gewoon blijven liggen. Om de kwaliteit van de kussens te waarborgen wordt aangeraden om er een loungesethoes over te doen.

● 4 Seasons Outdoor Kingston hoekbank

Hularo wicker kan in allerlei verschillende soorten kleuren worden uitgevoerd. Met deze hoekbank wordt dat bewezen. Deze hoekbank is zeer licht van kleur en past perfect binnen tuinen met grijze tegels en weinig beplanting. De stijl van deze bank is modern te noemen. Toch sluit dit niet uit dat deze hoekbank ook binnen allerlei andere tuinen past, dit is afhankelijk van uw stijl en de manier waarop u uw tuin heeft ingericht. Door de modulaire opbouw van deze hoekbank, kunt u zelf de indeling van de bank bepalen. Zo kunt u iedereen een plaatsje op deze bank geven. De hoekbank is afgewerkt met hularo wicker van de hoogste kwaliteit, op het materiaal geeft 4 Seasons Outdoor standaard 10 jaar garantie.