Wat is Sunbrella en hoe werkt het? + voorbeelden

Sunbrella is een stof met een aantal nuttige eigenschappen. Zo is de stof weerbestendig en zeer stevig. Hier kunt u zien hoe Sunbrella precies werkt en kunt u in aanraking komen met tuinmeubilair waarvoor Sunbrella gebruikt wordt. Zo kunt u geïnspireerd worden en mogelijk een loungebank, loungestoel of ander tuinmeubilair bestellen.

Wat is Sunbrella?

Tuinmeubilair staat voor het grootste deel buiten. Op dit moment is het kwetsbaar voor verschillende weersomstandigheden. Om de blootstelling aan slecht weer te verminderen kan er een hoes gebruikt worden of kunt u uw tuinmeubilair binnenzetten. Maar hoe zou het zijn als materiaal tegen verschillende weertypes bestand is? Daar is het bij Sunbrella om te doen. Bijzonder aan dit materiaal is dat de eigenschappen uitstekend bestand zijn tegen verschillende weertypes. De felle zon of een keiharde regenbui en zelfs hagel of sneeuw is geen probleem voor Sunbrella. Het ijzersterke materiaal is ideaal om voor tuinmeubilair te gebruiken en is onverwoestbaar. Naast de weerbestendige eigenschappen zal het materiaal niet snel beschadigen en is het uiterst duurzaam. Zo kunt u langdurig van uw tuinmeubilair genieten en hoeft u het niet te vervangen.

Hoe werkt Sunbrella?

Sunbrella is een innovatieve vorm van textiel, het textiel is bewerkt met een speciale coating en heeft daardoor een waterafstotende werking. Zo kan het water eigenlijk niet door het materiaal dringen en zal het wegglijden. Deze waterafstotende werking is uitvoerig getest, zo weet u zeker dat Sunbrella werkzaam blijft. Ook na verloop van tijd zal het materiaal namelijk waterbestendig blijven. Sunbrella wordt in de meeste gevallen gecombineerd met quick dry foam, dit sneldrogende schuim zal geen water vasthouden en complimenteert de eigenschappen van Sunbrella. Als de stof beschadigd raakt of als er toch water door het materiaal komt, vangt het sneldrogende schuim dit water op. Quick dry foam voorkomt een vreemde lucht aan uw tuinmeubilair en ook schimmels of bijvoorbeeld algen krijgen geen kans. Naast de weerbestendige en duurzame eigenschappen, is Sunbrella een stof waar vuil zich niet snel aan zal hechten. Als u een glas rode wijn laat vallen, kunt u dit simpelweg met water wegspoelen en is er daarna niets meer van te zien. Sunbrella is materiaal dat uiterst comfortabel is, het materiaal voelt warm en zacht aan. Met veel weerbestendige materialen is dit anders, deze voelen kunstmatig of oncomfortabel aan.

Niet meer met kussens slepen

Het grootste voordeel van Sunbrella is het feit dat u niet meer met kussens hoeft te slepen. Toch kan het geen kwaad om uw tuinmeubilair te beschermen, zo verlengt u de levensduur van het materiaal en kunt u nog langer van deze prachtige stof genieten. U kunt kiezen voor een hoes, houd er echter wel rekening mee dat het om een hoes gaat waar voldoende lucht in en uit kan. Op deze manier zal er geen water in de hoes blijven en blijft uw tuinmeubilair volledig droog. In de wintermaanden kunt u uw tuinmeubilair het best opbergen.

Voorbeelden voor tuinmeubilair waarbij Sunbrella gebruikt wordt

Sunbrella wordt door steeds meer verschillende merken gebruikt. Wanneer u overweegt om voor Sunbrella te kiezen, kunt u kiezen uit verschillende soorten tuinmeubilair. Denk onder andere aan:

● Flow. Square Flanelle loungeset

Bij dit loungeset van Flow. valt het op dat er voor het beste van het beste is gekozen. De zilvergrijze stof ziet er strak uit, voelt zacht aan en is ijzersterk. Dit loungeset is gebouwd op een stevig frame van aluminium en is daardoor ideaal voor buiten. Het materiaal zal namelijk niet roesten, is stevig en door het lichte gewicht eenvoudig te verplaatsen. Dit is prettig wanneer u uw loungeset in de wintermaanden binnen wilt zetten. Omdat er bij dit loungeset is gewerkt met quick dry foam, zal uw loungeset extra snel drogen na een regenbui. Daarnaast zit dit loungeset ook heel prettig, wanneer u er een voetenbank voor plaatst kunt u uw benen strekken en de kussens ondersteunen uw lichaam op een prettige manier. Dit heeft te maken met de stevigheid van het materiaal en tegelijk kunt u heerlijk in deze hoekbank wegzakken. Bij deze bank lijkt het net alsof u binnen op de bank zit, dit maakt het veel prettiger om buiten van het zonnetje te genieten.

● Flow. Seduce loungeset

Een Flow. Seduce loungeset wordt standaard geleverd met Sunbrella stof. Deze buitenstof is gekozen, omdat het volgens de Flow. de meest kwalitatieve buitenstof is. Dit heeft uiteraard te maken met de weerbestendige en duurzame eigenschappen van het materiaal, tegelijk speelt ook de uitstraling mee. Sunbrella is materiaal dat strak om de kussens en het frame kan worden aangebracht, het ziet er daardoor netjes en afgewerkt uit. Ook speelt het mee dat Sunbrella in iedere gewenste kleur gefabriceerd kan worden. Bij Flow. Seduce loungesets is er gekozen voor een lichtgrijze kleur, deze kleur past in verschillende tuinen thuis en doet rustgevend aan. Bijzonder aan dit loungeset is dat er geen armleuningen aan de zijkant van de hoekbank zitten, het gaat hier namelijk om een zogenaamd platform loungeset. De kussens liggen als het ware op een constructie, aan de zijkant blijft er daardoor ruimte over. Dit zijn een soort bijzettafeltjes, u kunt hier hapjes en drankjes op kwijt. Wilt u de benen strekken? Dan kunt u daar een voetenbank voor gebruiken of u kunt zo brutaal zijn om de gehele bank in beslag te nemen. Dit loungeset is er speciaal voor gemaakt om het gehele jaar buiten te staan, toch kiest men er meestal om dit soort loungesets in de winter binnen te halen.

● Flow. Cosy lounge dining set

Vindt u het fijn om buiten te eten en houdt u tegelijkertijd ook van loungen? Met dit Cosy lounge dining set kunt u heerlijk ontspannen en tegelijk ook van een uitgebreid diner genieten. Er is gebruikgemaakt van een comfortabele loungebank, deze is echter een stukje hoger dan normaal voor de tafel geldt. Zo kunt u voldoende kwijt op deze tafel en hoeft u zich niet tot een drankje te beperken, u kunt hier een heel diner op serveren. Voor dit lounge dining set is Sunbrella stof gebruikt, dit voelt zeer comfortabel aan en waarborgt de weerbestendige eigenschappen van uw tuinmeubilair.