Polywood: wat is het? + de voor- en nadelen

Polywood is materiaal dat van kunststof gemaakt is, het ziet er echter uit als hout en beschikt daardoor over een aantal prettige eigenschappen. Tuinmeubilair dat met polywood gemaakt wordt, hoeft nauwelijks onderhouden te worden en gaat lang mee. Steeds meer merken maken gebruik van polywood.

Wat is polywood?

Wanneer u polywood voor het eerst ziet, zou u niet zeggen dat het om materiaal gaat dat van kunststof gemaakt is. Polywood beschikt over de uiterlijke kenmerken van echt hout, het is echter een stuk voordeliger en het materiaal is onderhoudsvrij. Met name voor tuinmeubilair zijn dit prettige eigenschappen. Bij echt hout bent u namelijk veel tijd kwijt aan het onderhoud van materiaal of moet het op de juiste manier worden afgedekt om de levensduur te verlengen. Als het om tuinmeubilair gaat heeft u daar mogelijk geen zin in, u wilt genieten van de positieve eigenschappen van tuinmeubilair en er zo min mogelijk tijd aan besteden. Polywood is materiaal dat zeer sterk is en daardoor perfect voor bijvoorbeeld tuintafels gebruikt kan worden, het is niet kapot te krijgen. Zoekt u een variant die op teakhout lijkt? Dan kunt u het best voor polyteak gaan. Dit materiaal komt het dichtst in de buurt van teakhout en ziet er prachtig uit. Het beschikt over structuren zoals u deze normaal ook bij teakhout ziet en ook de kleur van het materiaal klopt volledig. Zeker wanneer het om teakhout gaat zal de prijs voor een synthetische variant behoorlijk verschillen met het origineel. Daarnaast is teakhout snel vergrijst, er zal olie van het hout verdwijnen en langzamerhand verliest het materiaal de natuurlijke uitstraling. Polyteak is in verschillende kleuren beschikbaar en zal door de synthetische samenstelling niet van kleur veranderen.

Hoe onderhoud ik polywood?

Ondanks de onderhoudsvrije aard van polywood is het noodzakelijk om op een respectvolle manier met het materiaal om te gaan. Zo blijft polywood langdurig in de juiste condities en kan het niet beschadigen of van uitstraling veranderen. Allereerst is het belangrijk om het materiaal goed schoon te houden, zo kan vuiligheid zich niet aan het polywood hechten. Dit kunt u het best met lauw water en een sopje doen. Gebruik hier geen agressieve schoonmaakmiddelen voor, op deze manier kan het materiaal aangetast worden en kan er een verkleuring of andere beschadiging ontstaan.

Wilt u polywood extra goed beschermen? Dan kunt u polywood protector en polywood cleaner gebruiken. Deze producten zijn speciaal samengesteld voor polywood en dragen bij aan de levensduur van het materiaal. Wanneer u dit soort middelen gebruikt, zal vuil zich niet hechten en kunnen vlekken zich minder gemakkelijk vormen. Zo blijft het materiaal mooi schoon en kunt u van uw tuinmeubels genieten wanneer het zonnetje doorbreekt.

Ondanks de grote voordelen van polywood is het belangrijk om rekening te houden met de synthetische aard van het materiaal. Zo kan het materiaal slecht tegen de hitte en kunnen er daardoor beschadigingen aan het polywood ontstaan. Wanneer u warme voorwerpen op een tafel van polywood zet, is het dan ook belangrijk om altijd een onderzetter of dienblad te gebruiken. Zo zal het polywood niet vervormen en zullen er geen beschadigingen ontstaan.

Tuinmeubilair waarin polywood gebruikt wordt

Polywood is materiaal dat met name in tuintafels gebruikt wordt. Wanneer het materiaal in een tuintafel wordt toegepast, lijkt het net alsof het om echt hout gaat. Dit heeft met de structuur te maken en de kleur die voor het polywood wordt toegepast. Bij polywood kunt u rekenen op de weerbestendige eigenschappen van dit materiaal, denk aan een beschermende werking tegen verkleuring en het weren van UV-straling. Daarnaast zullen schimmels zich niet aan het materiaal hechten, dit door de synthetische aard van het materiaal.

Voorbeelden van tuintafels met polywood

Er zijn steeds meer tuintafels waar men polywood in verwerkt. Denk aan de volgende voorbeelden:

● 4 Seasons Outdoor London tuintafel

Wanneer u deze tuintafel van 4 Seasons Outdoor bekijkt, valt het op dat er voor rustgevende kleuren is gekozen en een degelijk design. Er is een aluminium frame gemaakt dat in antraciet is uitgevoerd, deze donkere kleur doet krachtig aan en ziet er luxe uit. Op het frame van de tuintafel zijn polywood delen aangebracht, dit past perfect bij het aluminium frame en vormt een mooi contrast. Om het polywood is een rand van aluminium gebracht, de delen van polywood zijn daardoor netjes beschermd en kunnen niet beschadigd raken. De duurzame aard van het materiaal maakt deze tuintafel enorm geliefd. De eettafel is qua design vrij traditioneel en is daardoor eenvoudig met stoelen te combineren. Ook de rest van uw tuin zal goed bij deze tafel passen. De kleur past goed bij uw beplanting en traditionele bestrating.

● 4 Seasons Outdoor Venice tuintafel

Deze 4 Seasons Outdoor Venice tuintafel valt niet direct op wanneer u hem in de tuin ziet staan. Dat heeft te maken met de aardse kleuren die gebruikt zijn en de natuurlijke uitstraling van het polywood. Het grote voordeel van deze ingetogen uitstraling maakt het echter mogelijk om deze tuintafel in verschillende soorten tuinen toe te passen. De tuintafel is een stuk voordeliger dan tuintafels die van teakhout of andere vormen van hardhout gemaakt worden. Dat doet echter niets af aan de kwaliteit van deze tafels, volgens sommige gebruikers is deze zelfs beter dan hardhout. Dit heeft met name met de onderhoudsvrije aard van het materiaal te maken. Er hoeft geen olie voor het hout gebruikt te worden en schimmels of vuiligheid zullen zich niet zomaar hechten. Als u een tafel van polywood zo nu en dan schoonmaakt, is dat genoeg om de levensduur van het meubilair te verzekeren. Deze tuintafel is in verschillende maten te verkrijgen, afhankelijk van het aantal zitplaatsen dat u creëert, zal daar een bepaald formaat bij passen. Zo kunt u al uw familieleden en vrienden een plaatsje aan tafel geven. Wat betreft tuinstoelen kunt u alle kanten op, deze 4 Seasons Outdoor Venice tuintafel combineert met allerlei soorten kleuren en vormen.