Loungesets van hout: soorten hout

Veel loungesets worden van hout gemaakt. Hout ziet er mooi en natuurlijk uit, daarnaast is het een prettig materiaal om mee te werken. Hout kan namelijk op een mooie manier gevormd worden, daarom ook ideaal om voor meubilair te gebruiken. Hier laten we zien welke verschillende soorten hout er zijn en noemen we een aantal voorbeelden van houten loungesets.

Houten loungesets

Wanneer u voor een houten loungeset kiest, kunt u voor verschillende soorten hout kiezen. Denk aan:

● Loungeset van steigerhout

Loungesets van steigerhout ziet u steeds vaker terug in Nederlandse tuinen. Dit heeft te maken met het steeds populairder worden van steigerhout en de verschillende kanten die u met dit materiaal op kan. Steigerhout is een materiaal dat voor allerlei doeleinden is in te zetten, het materiaal is namelijk ijzersterk en multifunctioneel inzetbaar. Steigerhout is daarnaast ook vrij voordelig. Toch is ook de kwaliteit van het steigerhout van belang en dat is niet altijd even goed te zien. Steigerhout ziet er namelijk beschadigd uit, waardoor de kwaliteit van het hout niet altijd goed bepaald kan worden. Ook moet er rekening gehouden worden met onderhoud aan het materiaal. Na verloop van tijd kan steigerhout verrotten of kan er mos op het hout groeien. Door steigerhout te verven of af te werken met daarvoor geschikte onderhoudsproducten, kan de levensduur verlengd worden.

● Loungeset van teakhout

Loungesets van teakhout zijn enorm populair. Dit heeft met de prachtige uitstraling van teakhout te maken en de uitstekende kwaliteit van het materiaal. Teakhout is niet kapot te krijgen en is hout dat relatief weinig onderhoud nodig heeft. Dit heeft met de dichtheid van het hout te maken en de manier waarop het gegroeid is. Als er zo nu en dan onderhoudsolie op het teakhout wordt aangebracht, is dit voldoende om het hout te beschermen. Laat u het teakhout liever vergrijzen? Dan is dat ook mogelijk. In dat geval is het niet nodig om onderhoudsolie aan te brengen, echter dienen er wel speciale onderhoudsmiddelen gebruikt te worden. Zo zal het hout niet zomaar verrotten en kunt u langer met het materiaal doen wanneer het geen onderhoud krijgt. Wilt u de houtkleur van het teakhout behouden? Dan is het belangrijk om een bepaalde kleur te kiezen, wanneer er minder onderhoudsolie wordt aangebracht zal het hout donkerder van kleur zijn en lichter wanneer er minder onderhoudsolie wordt aangebracht of als dit minder frequent gebeurt.

Teakhout is materiaal dat zich uitstekend laat combineren met onder andere aluminium en RVS. Het hout vormt daardoor een mooi contrast en laat krachtiger van zich spreken. Als er elementen van RVS of aluminium worden toegevoegd is het tuinmeubilair minder kwetsbaar dan wanneer er uitsluitend hout gebruikt wordt. Dit raakt minder snel beschadigd en is eenvoudiger in het onderhoud. Steeds meer merken maken daarom gebruik van deze combinatie.

● Loungeset van eucalyptushout

Loungesets van eucalyptushout ziet u steeds vaker terug. Eucalyptushout komt oorspronkelijk uit Australië en wordt tegenwoordig overal ter wereld verbouwd. Omdat het hout snel groeit, is het vaak een stuk goedkoper dan andere soorten hardhout. Teakhout wordt vaak vergeleken met eucalyptushout en valt vooral op door het feit dat het sneller groeit. Eucalyptushout is een alternatief voor hardhout en kan daardoor niet direct vergeleken worden, zo is de dichtheid van het hout iets lager en ook dat heeft te maken met het feit dat dit hout sneller groeit. Eucalyptushout is prachtig hout en uitstekend te onderhouden, eigenlijk op precies dezelfde manier zoals dat met teakhout gebeurt. Af en toe dient er onderhoudsolie te worden aangebracht en u kiest er zelf voor of het hout donker of licht wordt, door meer of minder onderhoudsolie aan te brengen.

Houten loungesets en onderhoud

Bij houten loungesets is het belangrijk om op de juiste manier met onderhoud om te gaan. Zo kunt u zo lang mogelijk van het tuinmeubilair genieten en blijft het mooi. Bij hardhout zoals teakhout en eucalyptushout wordt er over het algemeen voor onderhoudsolie gekozen. In veel gevallen wordt er echter ook voor het vergrijzen van hardhout gekozen. Dit geeft het het hout een moderne uitstraling en staat vooral binnen de iets strakkere tuinen goed. Met zwarte of grijze tegels combineert deze grijze tint bijvoorbeeld perfect.

Voorbeelden van houten loungesets

Loungesets van hout bestaan er in allerlei verschillende soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan:

● Exotan la Vida loungeset in antraciet

Deze hippe Exotan la Vida loungeset is een hoekbank waarbij eucalyptushout gecombineerd is met aluminium. Doordat er naast deze hoekbank zijtafeltjes zijn aangebracht, ontstaat er een ruimtelijk effect. Er zijn dan ook geen armleuningen aangebracht. Wanneer er een extra element wordt toegevoegd is het mogelijk om een extra persoon plaats te laten nemen. Dit is het grote voordeel aan de modulaire opbouw van de loungesets van Exotan. De aluminium delen van dit loungeset zijn behandeld met een speciale poedercoating, het materiaal raakt hierdoor minder snel beschadigd en zal niet roesten. De sierkussens om aan te brengen worden los aangeleverd.

● Castle Line Breeze loungeset

Dit loungeset is volledig van teakhout gemaakt. De prachtige karakteristieken van het teakhout komen volledig terug in dit loungeset, zo kunt u genieten van de prachtige houtkleur en de kwaliteit van dit hardhout. Om het hout netjes te houden is het uiteraard belangrijk dat er voldoende onderhoud aan het materiaal plaatsvindt. Er dient onderhoudsolie aangebracht te worden en uw loungeset dient goed schoon te worden gehouden. Standaard worden er bij dit loungeset weerbestendige kussens meegeleverd. Zo zijn uw kussens beschermd tegen verschillende weersomstandigheden. U hoeft uw kussens daardoor niet binnen te brengen wanneer het gaat regenen, het water zal er vanzelf weer afglijden. Klaart het op? Dan drogen de kussens snel op en kunt u plaatsnemen.

Kiest u voor een loungeset van hout? Dan kunt u allerlei kanten op. Kijk naar de verschillende series van 4 Seasons Outdoor, exotan, Triniti, Garden Impressions, Castle Line en bij onze outlet loungesets. Zo kunt u een loungeset vinden dat perfect in uw tuin past, iets waar u trots op kunt zijn en lang van gaat genieten.