Een Sunbrella loungeset

Wanneer u voor een Sunbrella loungeset kiest is het fijn om te weten welke loungesets er zoal beschikbaar zijn. Daarnaast laten wij u zien welke Sunbrella loungesets er zijn, dit geeft een indruk van de mogelijkheden en verschillen. Ook worden de voordelen en eigenschappen van het materiaal uitvoerig besproken.

Wat is Sunbrella?

Sunbrella is een variant van textiel en kan het gehele jaar buiten blijven. Dit heeft te maken met de weerbestendige eigenschappen van het materiaal. Wanneer u voor Sunbrella kiest, weet u zeker dat er voldoende bescherming tegen de regen, sneeuw en hagel wordt geboden. Sunbrella kan in principe alles aan en is dan ook niets voor niets één van de best functionerende stoffen binnen de tuinmeubelen branche.

Voordelen van Sunbrella

Aan Sunbrella kleven verschillende voordelen. Wanneer we alle voordelen op een rij zetten komen we tot:

● Waterafstotend

Als u een tuinset met kussens heeft, bent u er waarschijnlijk aan gewend om de kussens steeds binnen te halen als het regent. Met een loungeset van Sunbrella is dit niet meer nodig. Door de speciale coating waarmee gewerkt is, kunnen uw tuinkussens gewoon buiten blijven liggen. Het water zal er vanzelf afstromen en wordt niet opgenomen door het materiaal.

● Vuilafstotend

Naast een waterafstotende werking kan Sunbrella ook eenvoudig vuil afstoten. Het materiaal zal daardoor gemakkelijk schoon blijven, daarnaast kunt u deze stof op een eenvoudige manier schoonmaken.

● Voelt comfortabel aan

Bij de krachtige eigenschappen van dit materiaal, zou u misschien verwachten dat het materiaal hard of ruw voelt. Dit is bij Sunbrella zeker niet aan de hand, het materiaal voelt zacht aan en lijkt op een normale stof zoals deze voor meubilair in de woonkamer gebruikt zou worden.

● Kleurvast

De weerbestendige eigenschappen van Sunbrella gaan verder dan het afstoten van water. Sunbrella zal niet zomaar verkleuren, waardoor het materiaal als nieuw blijft en niet vervangen hoeft te worden.

Quick dry foam kussens in combinatie met Sunbrella

De weerbestendige eigenschappen zijn belangrijk voor de stof zoals deze voor de kussens gebruikt worden. Tegelijkertijd mag de opvulling van de kussens niet vergeten worden. Ondanks de weerbestendige eigenschappen van stoffen zoals Sunbrella, kunnen er immers altijd weer een aantal druppeltjes in de vulling komen. Dit heeft te maken met kleine openingen in de naden of de coating die na verloop van tijd iets dunner wordt. Verschillende merken kiezen er daarom bewust voor om Sunbrella met quick dry foam te combineren. Dit schuim kan geen water opslaan, het zal vanzelf weer wegstromen en het kussen wordt daardoor direct weer droog. Zo hoeft u niet te wachten wanneer het geregend heeft en kunt u snel weer plaatsnemen. Ideaal wanneer u te maken heeft met het Nederlandse weer, dat verandert nogal eens.

Loungeset van Sunbrella kopen

Staat u op het punt om een loungeset te kopen? Dan is het belangrijk om daar goed over na te denken. U wilt een loungeset vinden dat bij de stijl van uw tuin past en een loungeset dat aan uw praktische eisen voldoet. Het is belangrijk om te zoeken naar iets dat bij u past qua comfort en voldoende plaats biedt voor iedereen die met wie u wilt loungen.

Loungesets waarin Sunbrella verwerkt zit

In steeds meer verschillende loungesets zit Sunbrella verwerkt. Om u een idee te geven gaan we direct een aantal voorbeelden bespreken van het merk Flow:

● Flow. Seduce loungeset

Dit loungeset wordt geleverd met Sunbrella stof en blinkt uit wanneer het om de moderne uitstraling van dit tuinmeubilair gaat. Om comfortabel te kunnen loungen zijn de kussens op een krachtig frame van aluminium gezet. Dit trekt de aandacht en maakt het mogelijk op een stabiele manier te loungen. Het loungeset is donkergrijs van kleur en valt in de categorie platform loungesets. Het grote voordeel van een platform loungeset is dat het iets vrijer voelt om zonder armleuningen te zitten. Tevens kunt u hapjes en drankjes naast u zetten, daar is genoeg ruimte voor.

● Flow. Cosy Sooty loungeset

Wanneer u wilt ontspannen in de tuin is het prettig als u daar het juiste tuinmeubilair voor heeft. Zo kunt u heerlijk onderuitgezakt zitten en genieten van het lekkere weer. Dit loungeset beschikt over een stevig aluminium onderstel, aangevuld met comfortabele kussens. Omdat er gewerkt is met Sunbrella, zijn de kussens volledig weerbestendig en komt er geen water door. Als er een buitje doorbreekt hoeft u zich dan ook geen zorgen te maken, dit water zal er als vanzelf weer afstromen en wanneer het zonnetje doorbreekt droogt uw loungeset direct weer op. Kiest u voor een bijpassende eettafel bij uw loungeset? Dan maakt u van uw loungeset een lounge dining set en is het geen enkel probleem om er aan te dineren. Hier is uw eettafel immers hoog genoeg voor en ook de loungebank is toereikend, u zit net iets hoger dan bij andere loungesets.

● Flow Cosy lead chiné loungeset

Wanneer u naar een loungeset in een lichte kleur zoekt, is dit loungeset ideaal. Om het helemaal af te maken kunt u de loungebank aanvullen met een witte tafel. Het ziet er verfrissend uit en geeft direct een zomers gevoel. Daarnaast kunt u verschillende voetenbankjes bij uw loungeset plaatsen, waardoor het mogelijk wordt om de benen volledig te strekken. Dit loungeset is afgewerkt met Sunbrella, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over de verschillende weersomstandigheden. Echter doet dit weerbestendige materiaal niets af aan het warme karakter van de loungebank. Het materiaal is heerlijk zacht en ziet er vriendelijk uit.

Alternatieven voor Sunbrella

Er zijn steeds meer merken die met Sunbrella werken, de eigenschappen van deze stof zijn namelijk ideaal wanneer u een loungeset in de tuin gebruikt. Kiest u liever voor een alternatief? Dan komt u al snel op een merk als Silvertex uit. De eigenschappen van Silvertex zijn ongeveer hetzelfde als Sunbrella en afhankelijk van de kleur die wordt toegepast ziet het materiaal er ongeveer hetzelfde uit. Silvertex is daarnaast ook materiaal dat gemakkelijk te onderhouden is, u hoeft er nauwelijks iets aan te doen.