Aluminium tuinmeubelen: het materiaal en onderhoud

Aluminium tuinmeubelen zijn licht van gewicht en ideaal om schoon te houden. Daarnaast is er van alles mogelijk met dit materiaal, waardoor het in verschillende designs verwerkt wordt. Als er een poedercoating op het aluminium wordt aangebracht is het materiaal ideaal om buiten te zetten. Het zal niet roesten of worden aangetast door vuiligheid of het weer.

Aluminium gebruiken voor in tuinmeubilair

Wanneer u voor aluminium kiest, kunt u allerlei kanten op. Merken als 4 Seasons Outdoor, Flow en Exotan hebben prachtige frames met dit materiaal gemaakt. Het materiaal is enorm stevig en kan daardoor goed gebruikt worden voor een loungebank of loungestoel. Om het aluminium wordt vaak een weerbestendig kussen aangebracht, waardoor een bank of stoel bestand is tegen allerlei soorten condities. Ideaal wanneer u langdurig van uw tuinmeubilair wilt genieten. Wilt u weten op welke manier u aluminium tuinmeubelen het best kunt onderhouden? Lees dan snel verder en ontdek op welke manier u het beste met uw tuinmeubilair kunt omgaan.

Aluminium tuinmeubelen en onderhoud

Aluminium tuinmeubelen staan bekend als onderhoudsarm. Om de levensduur van uw tuinmeubels te verlengen is het echter belangrijk dat er ook bij aluminium aandacht aan het onderhoud wordt besteed. Is er een poedercoating op het aluminium aangebracht? Dan zal er minder onderhoud benodigd zijn, dan wanneer het om aluminium gaat waar niets op is aangebracht. Neem uw tuinmeubilair zo nu en dan af met een doek om het tuinmeubilair schoon te houden, zo kan er zich geen vuil aan het materiaal hechten. Ook is het raadzaam om zo nu en dan groene zeep en water voor uw tuinmeubilair te gebruiken. Dit is minder agressief dan de gebruikelijke onderhoudsmiddelen en kan een eventuele poedercoating niet op een ongunstige manier aantasten. Er wordt aangeraden om aluminium niet af te dekken, het is noodzakelijk om het materiaal te laten ademen, waardoor er vlekken of schimmels kunnen ontstaan. Als u een beschermhoes van bijvoorbeeld AeroCover gebruikt is dit niet het geval, met deze beschermhoezen kan condens of vocht namelijk eenvoudig weer verdwijnen. Om de levensduur van het materiaal verder te verlengen wordt aangeraden om aluminium tuinmeubilair in de winter binnen te zetten.

Samengevat profiteert u met aluminium van de volgende eigenschappen:

● Aluminium is licht van gewicht en tegelijkertijd ook zeer stevig
● Aluminium kan van nature niet roesten
● Aluminium kan niet gloeiend heet worden zoals andere materialen
● Aluminium is onderhoudsvriendelijk

Tuinmeubilair waarin aluminium verwerkt zit

In allerlei soorten tuinmeubilair wordt aluminium verwerkt, vaak is dit niet direct zichtbaar en bevindt het materiaal zich in het frame of zit het aluminium verborgen onder een laag met poedercoating.

Denk aan de volgende soorten tuinmeubilair:

● Garden Delight loungeset Belize met aluminium frame

Wanneer u voor een loungeset met een aluminium frame kiest, is dit een fraaie mogelijkheid. Een loungeset met comfortabele kussens dat geschikt is voor vier of vijf personen. Het frame is gemaakt van aluminium en beschikt over een poedercoating. Het aluminium frame is daardoor volledig wit en weer of vuiligheid zal geen invloed op het materiaal hebben. Deze poedercoating is namelijk op een perfecte manier op het materiaal aangebracht. Naast de loungebank kunt u er optioneel ook een loungestoel bij bestellen.

● Garden Delight loungeset Verona met aluminium frame

Garden Delight is een merk dat in de meeste gevallen met aluminium frames werkt. Zij zijn bekend met de eigenschappen van dit materiaal en vertrouwen er op dat dit volledig weerbestendig is. Om het aluminium frame van dit tuinmeubilair is synthetisch vlechtwerk aangebracht. Het materiaal is strak om het frame gevlochten en ziet er daardoor kwalitatief goed uit. Dit heeft te maken met de kwaliteit van het vlechtwerk en een dubbele draad die gebruikt is.

● Taste by 4 Seasons Adora met aluminium frame

In de meeste gevallen worden er natuurlijke kleuren voor het vlechtwerk van tuinmeubilair gebruikt, iets dat meestal dicht bij bruin of grijs ligt. Binnen de Adora serie ligt dit net iets anders, dit tuinmeubilair is volledig in het zwart uitgevoerd. Dit donkere tuinmeubilair is ideaal voor in eigentijdse tuinen en warmt gemakkelijk op tijdens een warme zomerdag. Heerlijk wanneer er een windje staat, zo is het net warm genoeg om in de tuin te zitten. Binnen deze serie is er voornamelijk met vlechtwerk gewerkt, dit vlechtwerk is om een aluminium frame gelegd. Standaard wordt er door 4 Seasons Outdoor 10 jaar garantie op dit materiaal gegeven, daarnaast geldt er een algemene garantie van 3 jaar.

● Garden Delight tuinset Style van aluminium

Garden Delight tuinset Style is een bijzonder strak vormgegeven geheel. Bijzonder aan dit tuinset is de manier waarop het aluminium is toegepast. Het gehele frame van aluminium is bij dit tuinset namelijk zichtbaar. Daarnaast zijn de zitting en de rugleuning afgewerkt met handgeweven vlechtwerk. Dit vlechtwerk is gemaakt van synthetisch materiaal, dat sterk op de natuurlijke variant lijkt. Het grote voordeel van dit vlechtwerk is dat de stevigheid gewaarborgd blijft en het materiaal een stuk duurzamer is.

Alternatieven voor aluminium

Wanneer u verschillende soorten tuinmeubilair bekijkt valt het op dat er veel met aluminium gewerkt wordt. Er worden echter nog veel meer frames gemaakt, meestal kiest men voor hardhout en in sommige gevallen wordt er voor kunststof gekozen. Uiteraard is hardhout een stuk aantrekkelijker en wordt dit meestal het snelst als alternatief gekozen. Houd in dat geval echter wel rekening met extra onderhoud. Zo nu en dan dient er onderhoudsolie gebruikt te worden, alleen op deze manier blijft het materiaal mooi.