Navigatie
Wis alles
Filteren

Wanneer u een loungeset zoekt is het belangrijk om iets te vinden dat volledig past. Een loungeset is immers niet voordelig in de aanschaf en er valt veel te kiezen. Reden genoeg dus om te onderzoeken wat er zoal verkrijgbaar is. Via deze pagina ontdekt u welke materialen er zoal verkrijgbaar zijn en uit welk verschillende merken u kunt kiezen.
De volgende onderwerpen worden via deze pagina besproken:

 • Tuin loungesets in verschillende materialen
 • Loungesets tuin en merken
 • Loungeset tuin en onderhoud
 • Lounge set tuin en kussens

Tuin loungeset in verschillende materialen

Wanneer u loungesets bekijkt valt het op dat u uit allerlei verschillende materialen kunt kiezen. Door de verschillende voor- en nadelen van deze materialen is het lastig om hier de juiste keuze voor te maken. Aan de ene kant zoekt u lounge sets die bij uw tuin passen, aan de andere kant is het belangrijk dat u voor een lounge set kiest dat duurzaam is. U wilt er de komende jaren van genieten, mede ook omdat de aanschaf behoorlijk prijzig is. U kunt kiezen voor de volgende materialen:

Hout

De meeste loungesets buiten zijn gemaakt van hout, wanneer een loungeset niet volledig van hout gemaakt is wordt er vaak een combinatie van materialen en hout gebruikt. Hout past bij de natuurlijke uitstraling, het sluit aan op de plantjes, het groen in de tuin en de kleur van aarde. Daarnaast is hout in allerlei verschillende kleuren te verven, waardoor u er letterlijk allerlei kanten mee op kunt. U kunt kiezen voor een donkerbruine olie, u kunt uw loungeset laten vergrijzen of u kunt uw loungeset in een bepaalde kleur laten verven.
Uiteraard is ook de houtsoort verantwoordelijk voor de uitstraling van uw loungeset. Zo kunt u voor verschillende soorten hardhout gaan en is vooral teakhout populair. Loungeset buiten gebruiken en maakt u zich zorgen over de kwaliteit van het materiaal? Hardhout is uitstekend voor het Nederlandse klimaat, ook wanneer er natte zomers zijn of als de temperaturen schommelen. Zoals u begrijpt is het belangrijk dat er voor met name hout het juiste onderhoud wordt toegepast.

Vlechtwerk en wicker

Met name de laatste jaren is vlechtwerk en wicker behoorlijk in populariteit toegenomen. Dit heeft te maken met de eenvoudige manier waarop wicker in allerlei soorten loungesets verwerkt kan worden. Zo kan wicker worden toegepast voor de rugleuning, zitting en ook in de armleuning. Loungesets worden volledig in wicker uitgevoerd en soms wordt er uitsluitend voor bepaalde delen wicker gebruikt.

Het grote voordeel van wicker / vlechtwerk is de manier waarop het vervaardigd wordt. Voor dit materiaal worden tegenwoordig meestal geen natuurlijke materialen meer gebruikt en kiest men met name voor kunststof. Dit maakt het mogelijk om wicker in de tuin te plaatsen en garandeert de stevigheid van het materiaal. De kunstoffen die voor wicker gebruikt worden, kunnen tegen een stootje en gaan jaren mee. Is er sprake van een natte zomer of veranderen de temperaturen? Wicker is hier minstens zo goed tegen bestand als hardhout en zelfs nog iets beter! Aan wicker heeft u namelijk geen onderhoud en het materiaal hoeft in de winter niet binnen te worden gezet.

Aluminium

Zo nu en dan zal het noodzakelijk zijn om uw lounge sets tuin te verschuiven. In dat geval is het wel zo prettig als uw loungeset niet te zwaar is. Dit maakt aluminium uitermate geschikt om in een loungeset te verwerken. Zo is uw loungeset niet te zwaar om te verschuiven en kan er alsnog een stevige constructie gemaakt worden. Aluminium beschikt over een speciale poedercoating en kan daardoor niet aangetast worden door weersinvloeden. Daarnaast kan het materiaal niet roesten en is het daardoor ideaal om er een loungeset mee op te bouwen. Ook voor de lange termijn blijft uw loungeset dan ook nog mooi! Aluminium wordt meestal gecombineerd met andere materialen, denk aan hout of wicker. Op deze manier kan uw loungeset een stuk comfortabeler worden gemaakt of brengt de combinatie van materialen een aantrekkelijker geheel wanneer het om het design gaat. Bij aluminium is het belangrijk dat u het materiaal op de juiste manier beschermt, zo kan er geen verkleuring optreden en weet u zeker dat het mooi blijft.

RVS

RVS ziet er vaak anders uit dan aluminium, toch zijn de eigenschappen van het materiaal ongeveer gelijk wanneer het in een loungeset wordt gebruikt. Het grote verschil met RVS is dat er roest op het materiaal kan komen, gelukkig kan dit weer makkelijk worden verwijderd. Als RVS bewerkt is met een speciale coating, is de kans echter klein dat u hier last van krijgt. RVS ziet er iets steviger uit dan aluminium en heeft daardoor een stoerdere uitstraling.

Loungesets en merken

Loungesets zijn verkrijgbaar van verschillende soorten merken. De volgende merken zijn populair:

Loungesets van 4 Seasons Outdoor

4 Seasons Outdoor is een merk dat toonaangevend is wanneer het om loungesets voor in de tuin gaat. Bijzonder aan deze loungesets is dat ze zeer hoog in kwaliteit zijn, het is daardoor geen enkel probleem om deze loungesets het gehele jaar buiten te laten staan. Ook hoeft er nauwelijks onderhoud aan de loungesets van 4 Seasons Outdoor besteed te worden. 4 Seasons Outdoor benadrukt de kwaliteit door 10 jaar garantie te geven op het vlechtwerk dat gebruikt wordt en door daarnaast een algemene garantie van 3 jaar te geven op de rest van de loungesets. Als u de verschillende modellen van 4 Seasons Outdoor gebruikt, valt het op dat er veel verschillende designs zijn en er verschillende kleuren gebruikt worden. Dit maakt het mogelijk om voor een loungeset te kiezen dat volledig bij uw stijl past.

Heeft u een bepaalde vorm in gedachte of wilt u verschillende elementen combineren? Bij de meeste loungesets van 4 Seasons Outdoor is gekozen voor een modulaire opbouw. Zo kunt u uw loungeset naar uw eigen smaak samenstellen, ideaal als u naar een speciale vorm zoekt en u uw loungeset op uw tuin wilt afstemmen.

Loungesets van SUNS tuinmeubelen

Suns tuinmeubelen is een merk dat voor kwaliteit staat. Daarnaast is er bij SUNS tuinmeubelen ook op tal van verschillende trends ingespeeld en wordt er heel divers met materialen omgesprongen. Het merk biedt onder andere vele opties voor een hoekbank tuin. Zo kunt u uw loungeset op een unieke manier samenstellen en kunt u een SUNS loungeset vinden dat bij u past. Bijzonder aan de loungesets van SUNS is dat het net lijkt of de loungesets voor binnen gebruikt kunnen worden. Dit heeft te maken met de warme uitstraling van de ontwerpen en de materialen zoals deze gebruikt zijn. Niets is echter minder waar! Alle materialen zijn bestemd voor buiten en geschikt voor verschillende weertypes. Als er een buitje doorbreekt hoeft u uw loungeset niet binnen te zetten en zal het water er als vanzelf afdruppelen. Klaart het op? Dan wacht u tot het water is opgedroogd en kunt u daarna weer plaatsnemen.

Loungesets van Garden Delight

De loungesets van Garden Delight zijn een absolute aanvulling voor uw tuin. De ontwerpen van dit merk zijn weer net iets anders dan gevestigde merken als 4 Seasons Outdoor en Exotan. Op het eerste oog doen de designs van dit merk iets slanker aan en wordt er vooral ingezet op tijdloze designs. Tegelijk is er ook aan de kwaliteit van de constructie en gebruikte materialen gedacht, zo kunt u jarenlang genieten van de loungesets van Garden Delight.

Flow loungesets

Flow is een merk dat nog niet heel lang verkrijgbaar is in Nederland. Omdat het merk aan een enorme opmars bezig is, kunt u echter wel van een zeer aantrekkelijke loungeset aanbieding profiteren. Dit heeft te maken met het feit dat dit merk zich nog niet volledig bewezen heeft.

Uiteraard zijn er nog veel meer verschillende merken waar u uit kunt kiezen. Dit geeft echter een mooie greep uit het assortiment van verschillende soorten loungesets en maakt het eenvoudiger om voor een loungeset te kiezen dat bij uw stijl past.

Loungesets en onderhoud

Als u een loungeset aanschaft is dit in de meeste gevallen niet voordelig. Een paar duizend euro is heel gewoon om aan een loungeset uit te geven. Als u dit doet wilt u er echter zeker van zijn dat u op een loungeset zit waar u de komende jaren van kunt genieten. Zeker als er hout in uw loungeset wordt verwerkt is het belangrijk om dit in acht te nemen. In dat geval dient er zo nu en dan onderhoudsolie te worden aangebracht of moet uw loungeset schoon worden gemaakt. Gelukkig informeren de meeste merken daar uitvoerig over en worden er vaak ook speciale onderhoudsproducten bij een loungeset aangeboden.

Houd er daarnaast ook rekening mee dat niet ieder loungeset buiten kan blijven staan. Zeker wanneer het om een loungeset van hout gaat, is het goed om dit af en toe binnen te zetten.

Loungeset en kussens

Wanneer u op uw loungebank gaat loungen is het belangrijk om lekker te zitten. Dit valt of staat bij zitkussens die bij een loungeset passen. Alleen op deze manier kunt u langdurig loungen en heerlijk tot rust komen. Bij de meeste loungesets worden er kussens geleverd, vaak gaat het om weerbestendige kussens die van synthetische materialen gemaakt zijn. Omdat de kussens voor buiten gebruikt worden is het belangrijk dat deze kussens weerbestendig zijn, op deze manier zal er geen water worden opgenomen als het regent en glijdt het water er direct weer af.

Loungeset.com

 • Mgr. Bekkersstraat 7
 • 5397 EJ Lith

Openingstijden

 • Maandag:
 • Dinsdag:
 • Woensdag:
 • Donderdag:
 • Vrijdag:
 • Zaterdag:
 • Zondag:
 • 08.30 - 17.00
 • 08.30 - 17.00
 • Gesloten
 • 08.30 - 17.00
 • 08.30 - 17.00
 • 08.30 - 17.00
 • Gesloten
 • iDeal
 • Betaling bij levering
 • Bancontact
 • KBC
 • Sofort