Loungeset trends 2018

Sinds enkele jaren zijn loungesets een enorme trend. In de loop van de tijd hebben loungesets zich echter in rap tempo geëvolueerd tot tuinmeubilair dat niet meer weg te denken is uit onze tuin. Hier kunt u de trends uit 2018 op het gebied van loungesets bekijken.

Platform loungesets

De belangrijkste trend van 2018 is waarschijnlijk de opkomst van platform loungesets. Door middel van platform loungesets ziet uw tuin er een stuk aantrekkelijker uit. De loungesets zien gemaakt zoals een platform. Kussens worden op uw loungebank gelegd en zitten niet aan uw loungeset vast. Daarnaast worden er voor platform loungesets geen armleuningen gebruikt. Dat betekent dat u een stuk vrijer op uw loungeset zit. Dit voelt prettig en maakt het mogelijk om met meer mensen tegelijk op uw loungeset te zitten. Daarnaast is het mogelijk om naast de kussens een hapje of drankje te plaatsen. Bij platform loungesets is er als het ware een bijzettafeltje aan de zijkant van uw loungeset aangebracht. Platform loungesets worden soms ook eiland loungesets genoemd. In de komende jaren zal u steeds meer platform loungesets zien, deze trend is ingezet en zal in steeds meer gedaantes verschijnen. Denk aan verschillende materialen, kleuren en formaten waarin u een platform loungeset kunt bestellen.

Loungesets op basis van aluminium frame

Wanneer u verschillende loungesets bekijkt, valt het op dat de basis van veel loungesets uit aluminium bestaat. Het grote voordeel van aluminium is de manier waarop aluminium bestand is tegen weersinvloeden, het lichte gewicht van het materiaal en de verschillende manieren waarop aluminium behandeld kan worden. Daarnaast is aluminium ook een uiterst duurzaam materiaal. Aluminium zal van nature namelijk zeer langzaam roesten. Omdat er voor aluminium meestal een speciale poedercoating wordt gebruikt is het materiaal extra goed beschermd en ziet het er daarnaast ook heel fraai uit.

Loungesets van synthetisch vlechtwerk

De laatste jaren is het u waarschijnlijk al opgevallen dat synthetisch vlechtwerk eigenlijk steeds populairder wordt. Dit heeft te maken met de uitstekende eigenschappen van bijvoorbeeld het Hularo wicker van 4 Seasons Outdoor en daarnaast is ziet het materiaal er ook nog eens zeer fraai uit. Wanneer u voor synthetisch vlechtwerk kiest, kunt u rekenen op vlechtwerk dat uitstekend bestemd is tegen alle weersomstandigheden en er tegelijkertijd ook zeer natuurlijk uitziet. Daarnaast is vlechtwerk een stuk duurzamer dan natuurlijk materialen zoals hout en heeft het vrijwel geen onderhoud nodig. Het materiaal kan namelijk niet verrotten en zal door de manier waarop het is samengesteld ook niet verkleuren door de zon. Verschillende merken werken met synthetisch vlechtwerk en 4 Seasons Outdoor is er waarschijnlijk het bekendst door geworden. Dit merk is namelijk al vroeg met het materiaal gekomen en heeft het steeds verder doorontwikkeld. Het kunststofdraad en vlechtwerk dat door 4 Seasons Outdoor gemaakt wordt, beschikt daardoor over een standaard garantie van 10 jaar. De rest van uw loungeset beschikt over een algemene garantie van 3 jaar.
Ook in 2018 komt u weer nieuwe varianten van het vlechtwerk tegen. Denk aan de patronen waarmee het vlechtwerk wordt samengesteld en de kleuren waarvoor gekozen wordt.

Tuinbankjes om bij uw loungeset te plaatsen

Wanneer u met een iets groter gezelschap bent, kunt u er natuurlijk voor kiezen om een extra loungebank aan te schaffen. Echter kan het zo zijn dat u meestal alleen samen of met het gezin bent, waardoor de aanschaf van een loungeset overbodig lijkt. Toch is het prettig als u voldoende ruimte kunt bieden, waardoor een tuinbankje bij uw loungeset de ideale oplossing is. Op deze manier heeft iedereen een zitplaats en wordt het extra gezellig. In 2018 zijn er verschillende tuinbankjes geïntroduceerd, in verschillende kleuren. De meeste bankjes zijn verkrijgbaar in een gelijkwaardige stijl als uw loungeset. Daarnaast kunt u uit verschillende formaten kiezen, meestal gaat het om tuinbankjes voor twee of drie personen.

Industriële elementen in loungesets

De afgelopen jaren ziet u steeds meer industriële elementen in meubels terug. In het begin werd dit vooral bij binnenmeubilair gezien, later zijn er buitenmeubels gekomen met industriële elementen. Het ziet er interessant uit, het maakt uw tuinmeubilair iets spannender. U kunt denken aan elementen van RVS of aluminum die zichtbaar worden gemaakt en ook bij bijvoorbeeld heaters ziet u deze trend terug. Zo zijn er tegenwoordig heaters verkrijgbaar die op een soort bouwlampen lijken. Zeker wanneer u voor een moderne stijl heeft gekozen passen dit soort elementen uitstekend in uw tuin. Het maakt het geheel een stuk interessanter. In 2018 en de jaren daarna gaat u steeds meer van dit soort elementen terugzien. Ook kunt u denken aan elementen uit de industrie die hergebruikt worden, ook deze kunnen in tuinmeubilair verwerkt worden. De ideale manier om materiaal een tweede kans te gunnen.

Weerbestendige tuinkussens

Bij steeds meer loungesets ziet u dat er weerbestendige tuinkussens gebruikt worden. In 2018 zal dit met name bij de bekendere merken eerder regel dan uitzondering zijn. Men gaat er tegenwoordig namelijk steeds vaker van uit dat er weerbestendige kussens bij een loungeset worden geleverd. Weerbestendige kussens zijn letterlijk weerbestendig en kunnen daardoor op ieder moment buiten blijven liggen. Ook wanneer het gaat regenen en zelfs als het gaat sneeuwen of hagelen zijn uw weerbestendige kussens veilig. Heeft het geregend of is er een andere vorm van neerslag geweest? Dan zullen uw kussens snel weer drogen en kunt u daarna direct weer verder met loungen. Naast het feit dat kussens meestal bestand tegen water zijn, kunnen veel tuinkussens ook goed tegen de zon. De felle zon zorgt niet voor verkleuring aan uw kussens en verlengt de levensduur daardoor enorm.

Teakhout in combinatie met aluminium of RVS

Teakhout is hardhout dat steeds vaker in loungesets wordt gebruikt. Daarnaast ziet u dat teakhout steeds vaker ook met aluminium of RVS wordt gecombineerd. De kleur van metaal vormt namelijk een mooi contrast met het teakhout en is een aantrekkelijke combinatie om naar te kijken. Ook wordt er vaak voor een grijze of zwarte poedercoating gekozen, dit beschermt het materiaal en maakt het contrast nog groter.

Voor de producten 2017,2016 en 2015 hebben wij vaak speciale aanbieding. Bekijk hiervoor de pagina loungeset outlet.