De nieuwste trend: platform loungesets

Bent u er klaar om kennis te maken met de nieuwste trend? Platform loungesets ziet u terug bij steeds meer verschillende merken en worden uitgevoerd in verschillende materialen. Hier kunt u een aantal modellen bekijken en beslissen of een platform loungeset bij u past.

Wat is een platform loungeset?

Een platform loungeset is een loungeset waarbij er verschillende kussens worden gezet op een onderstel. Een platform loungeset loopt daardoor niet af met armleuningen, aan de zijkanten wordt er als het ware een bijzettafeltje aangebracht. Doordat dit aan één stuk zit, is het mogelijk om een hapje of drankje naast u neer te zetten. Meestal wordt er teak of ander hout gebruikt, dit ziet er aantrekkelijk en warm uit. Platform loungesets zien er uitnodigender uit dan andere loungesets, het karakter van de loungesets is open en doet vriendelijk aan. Platform loungesets zijn geïntroduceerd in 2018 en daardoor net nieuw. Merken als 4 Seasons Outdoor bieden deze loungesets nu volop aan, u kunt kiezen uit allerlei verschillende modellen.

Gaat u liever voor een loungeset met armleuningen? Dan kunt u uiteraard ook gewoon voor een traditioneel loungeset gaan.

Voorbeelden van platform loungesets

Bent u benieuwd naar een aantal voorbeelden van platform loungesets? Bekijk dan de volgende varianten:

● Exotan la Vida platform loungeset in antraciet

Zoekt u naar een loungeset dat aantrekkelijk en hip is? Een Exotan loungeset uit de la Vida serie is in dat geval ideaal voor u. De hoekbank uit deze serie heeft zijtafeltjes, zoals u dat ook bij andere platform loungesets ziet. Op deze manier heeft u het gevoel de ruimte te hebben en wordt u niet bekneld door armleuningen. Over het algemeen is er voldoende plaats voor vijf personen, wanneer u met meer mensen wilt plaatsnemen is het mogelijk om deze set uit te breiden. U kunt bijvoorbeeld een extra element toevoegen en daardoor meer zitplaatsen creëren. Het eucalyptushout heeft een prachtige houtkleur en steekt mooi af tegen het aluminium dat gebruikt is. Daarnaast is er een poedercoating gebruikt om het aluminium te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Zo kan het aluminium niet roesten en zal vuil zich lastig hechten.

● 4 Seasons Outdoor Fidji in het grijs

4 Seasons Outdoor heeft met de Fidji serie een prachtig platform loungesetuitgebracht. De kussens zijn grijs en geven daardoor een chique uitstraling af. Daarnaast is er met hout en een frame van RVS gewerkt. Het teakhout dat voor dit platform loungeset is gebruikt, heeft men aan de zijkanten van dit loungeset verwerkt. Ook kunt u een bijpassende koffietafel bestellen, daar is hardhout in verwerkt en vindt u een gelijkwaardig frame van RVS zoals dat ook voor de hoekbank gebruikt wordt. Wanneer u dit loungeset ziet, maakt u kennis met het open karakter van een platform loungeset. Een trend om uitgebreid van te genieten, loungesets waarmee u gegarandeerd lekker kunt ontspannen.

● Garden Delight loungeset Lazy in antraciet

Een Garden Delight loungeset uit de Lazy serie, maakt het mogelijk om volop te genieten van de buitenomgeving. Dit heeft te maken met de prachtige uitstraling van deze loungesets. Zo is er eucalyptushout gebruikt voor de zijkanten van de loungebank en een bijpassende koffietafel. Tevens heeft men gebruikgemaakt van een prachtig aluminium frame. Het frame ziet er strak uit en steekt op een nette manier tegen de kussens en het eucalyptushout van dit tuinmeubilair. Wilt u een hapje of drankje naast u zetten? Dan kunt u daar de aansluitende zijtafeltjes voor gebruiken. Dit platform loungeset beschikt niet over armleuningen en heeft daardoor een open uitstraling.

Platform loungeset en onderhoud

Overweegt u een platform loungeset te kopen en denk u na over het bijbehorende onderhoud? Het is verstandig dat u hier al mee bezig bent. Door nu al over het onderhoud van uw loungeset na te denken, komt u straks niet voor verrassingen te staan. Zo staan veel kopers er niet bij stil dat teakhout of eucalyptushout zo nu en dan moet worden voorzien van onderhoudsolie. Op deze manier wordt het materiaal beschermd tegen weersinvloeden en is het mogelijk om het hout in de juiste condities te houden. Daarnaast is het op deze manier mogelijk om de houtkleur van het materiaal te behouden. Wanneer u onderhoudsolie toevoegt is het mogelijk om een donkerdere kleur te realiseren. Als u minder vaak onderhoudsolie aanbrengt zal uw platform loungeset lichter van kleur blijven. Laat u het hout liever vergrijzen? Ook in dat geval is het belangrijk om onderhoudsmiddelen aan te brengen, zo wordt de bescherming van het materiaal gegarandeerd en kan er geen verrotting optreden. Ook zullen schimmels geen kans krijgen.

Daarnaast wordt er bij platform loungesets meestal gewerkt met een aluminium frame. De aluminium frames worden vervolgens afgewerkt met een bijbehorende poedercoating, waardoor het materiaal niet zomaar zal roesten en continu beschermd blijft.

Platform loungeset beschermen met loungesethoes

Als u uw platform loungeset op een hoogwaardige manier wilt beschermen, is het raadzaam om dit met een loungesethoes te doen. Door middel van een beschermhoes kunt u uw gehele loungeset afdekken en zal het materiaal daardoor beschermd blijven. Ondanks de hoge kwaliteit van de materialen, kan de levensduur namelijk verlengd worden als u uw loungeset netjes inpakt. Zo kunt u vuil en water tegenhouden, de ideale manier om het hout, aluminium en uw kussens te beschermen. Kies voor bijvoorbeeld een loungesethoes van AeroCover, deze beschermhoezen bieden voldoende bescherming en laten tegelijk nog lucht door. Zo kan water en condens op een eenvoudige manier verdwijnen en weet u zeker dat schimmel of vuiligheid geen kans krijgt. Veel beschermhoezen verstikken het materiaal namelijk volledig, waardoor vocht wordt vastgehouden en er van alles gaat groeien. Dit gaat stinken, zorgt voor vlekken op het hout en kans zelfs voor verrotting zorgen.

In de wintermaanden kunt u er uiteraard voor kiezen om uw loungeset binnen te zetten. In dat geval wordt uw loungeset volledig beschermd en hoeft u geen beschermhoes om uw loungeset heen te doen. De ideale manier om uw loungeset te beschermen, want zeker wanneer het gaat vriezen krijgt een loungeset het extra zwaar.