Collectie loungesets 2018 van Exotan

Binnen de Exotan serie staat genieten volledig centraal. Dit ziet u terug aan het onderscheidende tuinmeubilair zoals Exotan dat samengesteld heeft. Zo is er vooral gewerkt met natuurlijke materialen en is het meubilair tegelijk ook authentiek. Binnen de meeste series ziet u hout terug, er worden echter ook andere materialen gebruikt.

Alles over Exotan

Exotan is een merk dat zich onderscheidt van andere soorten tuinmeubilair. Dit heeft te maken met de authentieke uitstraling van de meubels en de natuurlijke materialen die gebruikt zijn. Zo ziet u vaak hout terug en is de uitstraling van de tuinmeubels vaak duurzaam. Dit zit u met name ook terug bij de loungesets, hier is aandacht besteed aan ieder detail. Op deze manier kunt u langdurig van uw loungeset genieten. Exotan vindt het belangrijk dat u heerlijk van het zonnetje kunt genieten, romantisch met z’n tweeën of met de gehele familie. Zo kunt u samen van een hapje en drankje genieten of lange gesprekken met elkaar voeren. Zet u er een tuintafel bij? Dan kunt u ook een dineren, in dat geval is een dining set waarschijnlijk beter geschikt. Echter zijn er tegenwoordig ook combinaties van lounge- en diningsets, dit maakt het mogelijk om te genieten van een maaltijd en daarna kunt u onderuitzakken en ontspannen.

Triniti vindt het belangrijk om de beste materialen van de natuur te kiezen, daarnaast kijkt men bewust ook naar moderne materialen. Dit uit zich in de kwaliteit van de loungesets, er is oog voor letterlijk ieder detail. De loungesets van Exotan zijn naast comfortabel, ook zeer praktisch. Bijvoorbeeld wanneer u de weerbestendige eigenschappen van het materiaal bekijkt ziet u dit terug. Zo worden er voor de loungesets van Exotan weerbestendige kussens gebruikt. Deze kussens kunnen blijven liggen wanneer het gaat regenen en drogen gemakkelijk weer op als het zonnetje doorbreekt. Zeker tijdens de wisselvallige zomers is dit prettig, zo bent u voorbereid op allerlei soorten weersomstandigheden. Alle loungesets kunnen tijdens een regenbui buiten blijven staan, er worden onder andere materialen als Silvertex, Sunbrella en Texfabric voor de loungesets van Exotan gebruikt. Deze weerbestendige materialen zijn enorm innovatief en speciaal ontwikkeld voor buiten. Daarnaast wordt er sneldrogend schuim voor de kussens van Exotan gebruikt. Water stroomt vanzelf door dit schuim, waardoor het schuim niet lang nat blijft. Zo voorkomt u dat kussens gaan schimmelen of dat er bedorven water in tuinkussens komt.

Platform loungesets

Platform loungesets zien we steeds vaker terug bij verschillende populaire merken. Bijzonder aan platform loungesets is hoe loungesets met deze variant een frissere uitstraling krijgen. Door het verdwijnen van de armleuningen ontstaat er meer ruimte en krijgt uw loungeset een trendy uitstraling. Daarnaast zijn er een soort bijzettafeltjes aan de loungesets gehecht, zo kunt u aan de zijkant een hapje of drankje kwijt. De kussens worden als het ware op een platform gelegd, zo kunnen ze gemakkelijk worden afgehaald als u uw loungeset niet gebruikt. Gelukkig beschikken Exotan loungesets over weerbestendige kussens en is dit in principe niet nodig.

Teakhout

Teakhout is nog steeds enorm populair, we zien dat het voor tal van verschillende soorten tuinmeubelen wordt gebruikt. In 2018 zien we dat het echter weer meer in de collectie van Exotan te zien is. Teakhout wordt verwerkt in tuinmeubilair en er worden complete loungesets van teakhout gemaakt. Bijzonder aan teakhout is de hoge dichtheid van dit tropische hout, de kwaliteit van het hout is hierdoor enorm hoog. Zo krijgt u geen problemen met de levensduur van het hout en kunt u er lang van genieten. Teakhout heeft in principe geen onderhoud nodig. Wanneer u de houtkleur wilt behouden is het raadzaam om zo nu en dan teakolie te gebruiken, zo blijft de houtkleur behouden. Gaat u voor een donkere kleur? Dan is het belangrijk om extra teakolie aan te brengen of brengt u het frequenter aan. Gaat u voor een lichtere kleur? Dan brengt u minder teakolie aan.

Collectie 2018 van Exotan

In de collectie van 2018 is het belangrijk om rekening te houden met een aantal prachtige modellen van Exotan. Denk aan:

● Exotan Ibiza loungeset

Wanneer u het Exotan Ibiza loungeset bekijkt, valt het op dat de materialen uitstekend van kwaliteit zijn. Zo is er gewerkt aan de weerbestendigheid van de materialen, er is onder andere een speciale poedercoating voor het aluminium frame gebruikt. Door middel van deze poedercoating blijft het materiaal mooi en zal het niet roesten. Zo kunt u langdurig van uw loungeset genieten en hoeft u zich geen zorgen te maken over de levensduur. Dit Exotan Ibiza loungeset is bekleed met kussens die van sneldrogend schuim gemaakt zijn. Het water loopt als het ware uit de kussens, waardoor het geen schimmel of vreemde lucht kan veroorzaken. Heeft het net geregend? Dan droogt het schuim en de bekleding van texfabric snel weer op. Ondanks deze bijzondere eigenschappen blijft het comfort bewaard. Dit loungeset voelt zacht aan zit heerlijk comfortabel. U zakt in de kussens weg en tegelijkertijd voelt u dat er voldoende ondersteuning is. Door middel van de juiste lichaamshouding kunt u het dan ook langdurig volhouden op uw loungeset. Standaard wordt er een garantie van 3 jaar op uw loungeset gegeven.

● Exotan Casablanca loungeset

De loungesets van Exotan blinken uit wanneer het om het onderhoudsarme karakter van het tuinmeubilair gaat. Ook dit Exotan Casablanca loungeset beschikt daarover. Zo is er gekozen voor een stevig aluminium frame dat is aangevuld met een een poedercoating voor extra bescherming. De weerbestendige kussens beschikken over een stevige hoes waarmee u uw kussens tegen de zon beschermt. Daarnaast zijn de kussens uitstekend bestand tegen water, het zal gemakkelijk wegstromen en opdrogen als het zonnetje schijnt. Omdat de hoekbank over verschillende elementen bestaat, zijn er RVS koppelstukken gebruikt om tot de volledige combinatie te komen. Wilt u een loungestoel bij uw loungebank bestellen? Dan kunt u deze er apart bij bestellen. Zo heeft een extra zitplaats, een prettige loungestoel met armleuningen om heerlijk in te ontspannen. Bijzonder aan dit loungeset is de grijze kleur zoals deze gebruikt is, het rustgevende effect van het grijs past zowel in traditionele als moderne tuinen.