Loungeset van textiel of wicker: de voordelen en nadelen

Overweegt u voor een loungeset van textiel of wicker te kiezen? Hier bespreken we de voor- en nadelen van beide varianten. Zo ontdekt u welke materialen het best bij u passen en kan op basis daarvan een keuze gemaakt worden.

Loungeset van textiel

Loungesets van textiel komt u de laatste jaren steeds vaker tegen. Textiel dat voor tuinmeubilair gebruikt wordt is echter niet te vergelijken met textiel zoals u dat normaal ziet. Het textiel is op een speciale manier behandeld en beschikt daardoor over weerbestendige eigenschappen. Op het textiel is een speciale coating aangebracht en door middel van deze coating zal het water als het ware wegglijden. Het grote voordeel daarvan is dat u uw loungeset niet binnen hoeft te zetten als het gaat regenen. Daarnaast stoot het textiel niet alleen water af, ook vlekken en viezigheid zijn kansloos. Nu denkt u misschien dat dit ten koste gaat van het comfort van dit tuinmeubilair, dat is gelukkig niet het geval. Nog steeds voelt het materiaal zacht en comfortabel aan. Loungesets van textiel ziet u in veel verschillende varianten, sommige loungesets zijn in het geheel van dit weerbestendige textiel gemaakt en bij ander tuinmeubilair is het textiel uitsluitend voor de kussens gebruikt.

Voorbeelden van loungesets van textiel

Steeds meer merken maken gebruik van dit weerbestendige textiel. Een aantal series waar u dit tuinmeubilair tegenkomt:

● Flow. Square B loungeset in taupe

Flow. is een merk dat enorm uitblinkt wanneer het om de kwaliteit van de materialen en de uitstraling van de loungesets gaat. Tuinmeubilair uit de Square B serie valt op door de Sunbrella stof die gebruikt wordt. Deze stof is uitstekend bestand tegen verschillende weersomstandigheden en doet het daarom goed in de tuin. Naast het textiel is er gebruikgemaakt van een aluminium frame, dit stevige frame ziet er strak uit en past goed bij de taupe stof die gebruikt is. Om het loungen helemaal compleet te maken, is er gebruikgemaakt van speciaal schuim in de kussens. Dit schuim is heerlijk zacht en vormt tegelijk ook naar het lichaam, waardoor u comfortabel zit en het gemakkelijk is om dit lang vol te houden.

● 4 Seasons Outdoor Curve loungeset

Dit loungeset is ontworpen door Hugo de Ruiter en past uitstekend bij eigentijdse en moderne tuinen. De vormen die gebruikt zijn doen comfortabel aan en gaan nooit vervelen. Door de glimmende pootjes aan de onderkant van deze loungebank ziet het geheel er tegelijk ook luxe uit. Daarnaast bevindt zich binnen deze serie een bijbehorende loungestoel, deze past perfect bij de vormen en kleuren zoals deze voor de loungesets zijn toegepast.

Voor- en nadelen van textiel

Wanneer u kiest voor een loungeset van textiel, kent dat verschillende voor- en nadelen.

De voordelen van een loungeset van textiel:

● Textiel is materiaal dat men ook voor binnen gebruikt. Het materiaal voelt zacht aan en geeft ook in de tuin een huiselijk gevoel.
● Weerbestendig textiel is tegen verschillende weertypes bestand. Dit maakt het mogelijk om het tuinmeubilair buiten te laten staan als het regent.
● Qua kleurgebruik kunt u met textiel letterlijk alle kanten op. Niets is te gek!

De nadelen van een loungeset van textiel:

● Het verwijderen van vlekken kan lastig met textiel zijn, gelukkig worden er door veel merken speciale coatings gebruikt, waardoor de kans op vlekken kleiner is.

Loungeset van wicker

De laatste jaren ziet u steeds meer tuinmeubilair dat van wicker gemaakt is. Wicker is synthetisch vlechtwerk dat bestand is tegen verschillende weertypes en op een eenvoudige manier schoon te houden is. Wicker is veel beter van kwaliteit dan de natuurlijke variant, waardoor er vrijwel alleen nog loungeset van synthetisch wicker worden uitgebracht. Wicker wordt in de meeste gevallen over een frame van aluminium gespannen, zo blijft het materiaal netjes strak om het frame zitten en ziet het er fraai uit.

Voorbeelden van loungesets van wicker.

Verschillende merken maken gebruikt van wicker. U komt het materiaal onder andere tegen in de volgende series:

● 4 Seasons Outdoor Barbados loungeset

De 4 Seasons Outdoor Barbados loungebank is een prachtig meubelstuk dat in principe in iedere tuin past. De traditionele stijl past in allerlei soorten tuinen en het materiaal komt natuurlijk over, omdat er voor een lichtbruine kleur gekozen is. Het vlechtwerk is op een kwalitatieve manier gemaakt en brengt harmonie in het geheel. Door de robuuste uitstraling en de gebruikte vormen in deze serie is de loungebank niet saai en is het een plaatje om naar te kijken. Er is gekozen voor weerbestendige Olefin kussens, deze kussens zijn zeer comfortabel en weerbestendig.

● Garden Delight Jakarta loungeset

Dit Garden Delight loungeset is gemaakt van geborsteld wicker. Het materiaal ziet er natuurlijk uit en past daardoor goed in verschillende soorten tuinen thuis. Het frame van dit loungeset is gemaakt van aluminium en zal daardoor niet zomaar roesten. Uiteraard is het materiaal ook afgewerkt met een speciale coating en is het daardoor extra goed beschermd. Zo weet u zeker dat u lang van uw loungeset kunt genieten. Dit loungeset beschikt naast het krachtige frame ook over prachtige tuinkussens. De tuinkussens zijn comfortabel en stevig tegelijk, waardoor u er niet bang voor hoeft te zijn om een stijve rug te krijgen. Daarnaast is de rugleuning schuin en zit u daardoor een stuk comfortabeler dan normaal.

Voor- en nadelen wicker

Er zitten verschillende voor- en nadelen aan wicker.

Voordelen van wicker:

● Wicker is uitstekend bestand tegen verschillende weertypes. Het materiaal is namelijk synthetisch. Water en zon vormen daardoor geen bedreiging.
● Het materiaal is gemakkelijk schoon te houden en wordt door de synthetische structuur niet snel vuil.
● Wicker ziet er natuurlijk uit en is meestal volledig handgeweven.

Nadelen van wicker:

● Na een aantal jaar kan er een draadje zijn dat afbreekt. Gelukkig is dit meestal gemakkelijk te repareren. 4 Seasons Outdoor geeft daarom een standaard garantie van 10 jaar op het wicker.

Kiest u voor wicker of textiel? Zoals u heeft ondervonden kunt u er allerlei kanten mee op. Ga voor een loungeset dat het best bij u past en plaats direct een bestelling.